İBB Başkanı İmamoğlu’ndan AKOM’da açıklama!

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediye) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da yağışla ilgili açıklama yaptı: "Bugün itibarıyla sahada 3 bin 430 personelimiz var. 1658 aracımızla beraber müdahaleler yapıyoruz. Arkadaşlarımız yoğun bir biçimde ihbarlara yönelik sahada aksiyon alıyorlar"
Mevlüt Peker
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 20:53
İBB Başkanı İmamoğlu’ndan AKOM’da açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehri etkisi altına alan yoğun yağışa karşı alınan tedbirleri ve yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. "Şu anda sahada 3.430 çalışanımız ve 1.658 araçla müdahalelerimizi sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, gelen ihbarlara hızla yanıt veriyor." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gerçekleştirdiği basın toplantısında, özellikle Arnavutköy'de yaşanan su taşkınlarına dikkat çekti.

Başkan, "Yağışın şiddeti şu an için azalmış durumda. Ancak pazartesiye kadar yağışlı havanın devam edeceğini öngörüyoruz. Gece saatlerinde de kısa süreli yağış geçişleri olabilir. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını rica ediyorum." dedi.

İmamoğlu, İBB'nin altyapı çalışmalarına da değinerek, "Son 4 yılda 100'den fazla bölgede altyapı iyileştirmeleri gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, yağışlarda, kar yağışlarında ve diğer hava koşullarında şehrin altyapısının daha sağlam olmasını hedefliyor." şeklinde konuştu.

Başkan, "Ekiplerimiz, gelen ihbarlara hızla müdahale ediyor. Şu ana dek birçok müdahalede bulunduk ve su birikintilerinin hızla giderildiğini gözlemliyoruz." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Arnavutköy'de mahsur kalan vatandaşlar için de "İtfaiye ekiplerimiz, bir fabrikada mahsur kalan 7-8 kişiye yardım için oradalar. Şu an için ciddi bir olumsuz haberimiz yok." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2102309/ibb-baskani-imamoglundan-akomda-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.