İmamoğlu: Yağışın barajlarda pozitif etkisi oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bazı bölgelerde metrekareye düşen yağış miktarı 150 kilogramı bulmuştur. Bu gerçekten ciddi bir rakamdır" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, yağışların barajlara pozitif etkisinin olduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
05 Eylül 2023, Salı - 23:57
İmamoğlu: Yağışın barajlarda pozitif etkisi oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da (İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi) sağanak yağmur, su baskınları ve sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı.

Çok sayıda noktada su baskını meydana geldiğini ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kayaşehir Metro İstasyonu'nda su baskını gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edilmiş ve geçişlerin sadece sağlandığı biçimde metro seferlerimiz devam etmiştir. Kayaşehir İstasyonu kapalıdır. Müdahaleler devam ediyor. Millet Kütüphanesi su baskınına itfaiye ekibimim hızlıca ulaşmış, mahsur kalan 10 vatandaşımız çıkartılmışlardır. Çam Sakura Hastanesi'ndeki bir miktar su baskını ile ilgili ekiplerimiz müdahale etmiştir" dedi.

2137 personel ile su baskınlarına müdahalede bulunduklarını dile getiren Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği ile koordineli biçimde çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

Sağanak yağmurun bazı ilçelerde şiddetli biçimde etkisini gösterdiğinin altını çizen İBB Başkanı İmamoğlu, "Bazı noktalarda yağış miktarı 150 kilogramı bulmuştur. Bu gerçekten ciddi bir yağış rakamıdır. Bunun büyük oranda havzalar bölümüne düştüğü bir gerçek. Başta Sazlıdere, Alibey ve Terkos barajımız olmak üzere beklenmedik anlık yağışın barajlara da pozitif etkisini de belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2097644/imamoglu-yagisin-barajlarda-pozitif-etkisi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.