Özgür Özel'den yerel seçim ve kongre açıklaması! ''İkisini de kazanacağız''

Özgür Özel, Ankara Masası'nın sorusu üzerine yerel seçimlerde ortaya çıkacak sonuca göre olağanüstü bir kongre isteyip istemeyeceğine ilişkin, "Niye kendi kendime olağanüstü kongre isteyim? Biz önce kongreyi sonra yerel seçimleri kazanacağız. Felaket senaryolarını başkalarının düşünmesi lazım. Bizim bir felaket senaryomuz yok." dedi. Özel, ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'ndan farklı yapacağı üç şeyi de sıraladı.
Ecem Çetin
|
30 Eylül 2023, Cumartesi - 12:05
Özgür Özel'den yerel seçim ve kongre açıklaması! ''İkisini de kazanacağız''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Ankara'da gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. 

Kasım ayında yapacakları kurultayda son kez genel başkanı delegelerle seçmeyi hedeflediklerini söyleyen Özel, "Bundan sonra tüm üyelerin katılımıyla genel başkanın seçilmesine ve hem genel başkan seçiminde hem de il ve ilçe başkanlarının seçiminde yelerin tam katılımını sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Özgür Özel, "Bu kurultayı biz yapıyor olsaydık 5 Kasım değil, resmi kurultayı 12 Kasım'da yapmayı tercih ederdik. " ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı adayını tüm üyelerle belirleyeceklerini ifade eden Genel Başkan adayı Özel, "Bu noktada kararlılığımız önümüzdeki dönem Cumhuriyet Halk Partililerin bir dahaki seçimde aday belirleme noktasında yakın geçmişten ve daha önceki deneyimlerden duydukları endişeleri veya bugün hata olarak gördüğü meseleleri tekrarlamayacağımız konusunda en önemli teminatımız olacaktır." şeklinde konuştu.

"Gezi Parkı kararı: Kinci ve intikamcı tutumun sürdüğünü gösteriyor"

Özel, Gezi Parkı davasında cezaların onanmasına ilişkin, "Kararın tümüyle bozulması gerekirken sadece Mücella Yapıcı ve Hakan Altınay tarafından bozulmasını çok büyük bir eksiklik ve çelişki olarak görüyoruz. Hem Altınay hem Yapıcı açısından verilen kararlar kararın onama kısımlarını da tamamen açığa düşüren boşa düşüren aslında bir kinci ve intikamcı tutumun sürdüğünü gösteren ve bunu tescil eden bir karardır. "değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, konuşmasının ardından basın mensuplarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Özel, Ankara Masası'nın "Ankara ve İstanbul ya da 2 şehirden biri kaybedilir, yerel seçim kayıplarla sonuçlanırsa CHP’de Olağanüstü Kurultay isteyecek misiniz?" Sorusuna şu yanıtı verdi; 

"Niye kendi kendime olağanüstü kongre isteyim?"

"İstanbul ve Ankara'yı kazanacağız. İstanbul ve Ankara'yı kazandığımızda o seçimleri kazanmamızın ötesinde Türkiye'de bu 11 büyükşehrin üzerine de koyacağız. O durumda da zaten parti içinde iktidarda olan bir grubun olağanüstü kongre istemesini de gerekli görmem. Niye kendi kendime olağanüstü kongre isteyim? Biz önce kongreyi sonra yerel seçimleri kazanacağız. Felaket senaryolarını başkalarının düşünmesi lazım. Bizim bir felaket senaryomuz yok." 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan farklı yapacağı 3 şey 

Özgür Özel, yine Ankara Masası'nın sorusu üzerine genel başkan olması durumunda yapacağı farklı üç şeyi söyledi. Özel, "1. CHP örgütünü yeniden siyasetin öznesi haline getireceğiz. Türkiye'deki kötü gidişat CHP tarafından da uygulanır oldu. Siyaset merkezileşti. Partide aktör sayısı azaldı. Sadece lidere dayalı siyaset sağ siyaset örneğidir. AK Parti'de bunu yapıyor. Hatta son dönemlerde AK Parti'de CHP'den daha fazla ismin siyasete dahil olduğunu görüyoruz. CHP'de ise siyaseti bir kişi götürüyor. Biz örgütümüzü siyasetin öznesi haline getireceğiz. İl başkanlarının, ilçe başkanlarının siyasetin öznesi oldukları bir noktaya getireceğiz. 2.Siyaseti tamamen kayıt altında ve seçilmişlerle yapacağız. Kayıt dışı siyaseti ortadan kaldıracağız. 3. Hem parti içi demokrasiyi hem de genel merkezin karar alış biçimlerini şeffaf, demokratik, izlenebilir ve takip edilebilir şekilde tarif edeceğiz." dedi. 

Grup başkanlığından istifa edecek mi?

Özgür Özel, bir gazeteci sorusu üzerinde grup başkanlığından istifa edip etmeyeceğine yönelik," Ben grup başkanıyım, grup başkan vekilleri benim vekilim. Seçimden önce ben grup başkan vekiliydim ve genel başkanın vekiliydim. Şu anda grup başkan vekilleri grup başkanının vekilleri. Daha önce deneyimlenmeyen bir şey olduğu için faklı düşünülüyor. Benim temel yaklaşımımım; Bu önümüzdeki süreçte kongreye yoğunlaşmak adına buradaki grup başkanlığı yoğunluğundan belli bir süreliğine ayrılmak lazım. Ama pazar Meclis açılacak ve grup başkanı olarak görevimi yapacağım. Grubumuzdaki arkadaşlarla da son görüşmelerimi yaptıktan sonra karara varacağız. Ama grup başkanı genel başkanın vekilidir o yüzden istifa etmelidir tezine dayanan bir istifa olmayacak.

Millet İttifakı bileşenleri ile görüşecek mi? 

Özgür Özel bir gazetecinin sorusu üzerine "Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem önceki ittifak ortaklarıyla hem de toplumsal ittifak potansiyelinde bir erozyon, bir aşınma, gerileme var. İttifak potansiyelimizi kaybetmek üzereyiz. Ben kasım ayında yapacağımız kurultaydan çıkacak değişim, heyecan ve umutla muhataplarımızla yeni ilişkiler kurabileceğimiz bir enerjiyle hareket etmeyi ümit ediyor. Bütün ittifak ortaklarımızla yeniden görüşeceğiz." diye belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2102444/ozgur-ozelden-yerel-secim-ve-kongre-aciklamasi-ikisini-de-kazanacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.