SPK 19 kişiye işlem yasağı getirdi...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (PEKGY) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin 19 kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verdi.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2023, Cuma - 06:55
SPK 19 kişiye işlem yasağı getirdi...

SPK bülteninde alınan yeni kararlar açıkladı. SPK'dan yapılan açıklamada 19 kişiye 6 ay boyunca geçici işlem yasağı kararı getirildi.

SPK bülteninde, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (PEKGY) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin cezai işlem uygulandığı duyuruldu.

Buna göre, Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca, Ferudun Çavuşer, Fatih Mehmet Tuğlu, Elçin Yalçın, Oğuz Erel, Erdinç Atalay, Necmi Kaan Çavuşer, İsmail Özdemir, Ahmet Çölgeçen, İbrahim Ethem İçten, Asuman Kavak, Serdar Tunç, Pınar Erel, Satı Demircioğlu, Dursun Baranlı, Ahmet Kazan, Tarık Altınışık, Tolga Yalçınkaya, Serkan Tosun ve Atilla Uzunömeroğlu'na yarından itibaren başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

Sermaye Piyasası Kurulu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de sermaye piyasalarının gelişmesi, güvenilir ve şeffaf bir şekilde işleyişinin sağlanması ve yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla kurulan, idari ve mali özerkliğe sahip bir kamu tüzel kişisidir.

SPK, 1981 yılında 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile kurulmuştur. Kurulun görevi, sermaye piyasası araçlarının ve hizmetlerinin arz ve talep edilmesine, bu piyasalarda faaliyet gösteren kişilerin ve kuruluşların faaliyetlerine ilişkin düzenleyici ve denetleyici faaliyetlerde bulunmaktır.

http://ankaramasasi.com/haber/2105789/spk-19-kisiye-islem-yasagi-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.