AK Parti Mardin Artuklu Belediyesi Başkan aday adayı Onur Yumuşak,"HDP'nin amacı hizmet değil kan dökmek "

AK Parti Mardin Artuklu Belediyesi Başkan aday adayı Onur Yumuşak, bölgede yaşanan terör soruna dikkat çekti, Yumuşak, "Bu ülkede Kürt sorunu yok, terör sorunu var, bir beka sorunu var " dedi.
Onur Çetinkaya
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 20:25
AK Parti Mardin Artuklu Belediyesi Başkan aday adayı Onur Yumuşak,"HDP'nin amacı hizmet değil kan dökmek "

AK Parti Mardin Artuklu Belediyesi Başkan aday adayı Onur Yumuşak, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Mardin'in terör örgütlerinden dolayı zarar gördüğüne vurgu yapan Yumuşak, 2016 yılında HDP'li belediyelere yapılan kayyum sürecine değindi. Onur Yumuşak, ilk kayyumun dağ kadrosundan yapıldığının altını çizdi.

Yumuşak, "Aslında 20-22 yıldır bugünkü adı HDP, siz bu zihniyetin başkan atandıktan sonra dağ kadrosundan kayyum atandığını biliyor muydunuz? İkinci gün geliyorlar siz karışmıyorsunuz yönetim bizde. İlk kayyum atanmalar onlardandır." ifadesini kullandı.

"HDP'nin amacı hizmet değil kan dökmek "

HDP'li belediyelerin istihdamı dağ politikasıyla yaptıklarını söyleyen AK Parti Mardin Artuklu Belediyesi Başkan aday adayı Onur Yumuşak, "Amaç hizmet değil, amaç vatandaşa zulmetmek, kan dökmek, en büyük olguları da istihdam... HDP politikası ne derseniz gençlere yönelik istihdam politikasıdır. İstihdam derken Kandil istihdamı, örgüte katılım sağlamak. Gençlerimiz fabrikaya yerleştirmek değil, dağ kadrosuna istihdam." dedi.

HDP üzerinden cumhurbaşkanlığı seçim sürecine değinen Onur Yumuşak, "Her HDP başkan atanmasından sonra alınan kadrolar çok uzağa gitmeyelim bunlar büyük şehirlerde de yaşanıyor. Altılı masa ittifaklarında da bunları gördük. " ifadelerini kullandı.

HDP milletvekillerinin devletten aldıkları paraları dağ kadrolarına verdiklerini vurgulayan  AK Parti Mardin Artuklu Belediyesi Başkan aday adayı, "İnanının maaşın yarısı değil maaşın hepsi...Bunlar öyle bir olguya sahipler ki bunlar devletin aracını da iş makinesini de devletin askerine, vatandaşlarına kan olarak geri göndermek politikası. Sürdürmeyi de devam ediyorlar."  diye konuştu.

"Kürt sorunu yok, terör sorunu var"

Son günlerde Kürt sorunu tartışmasına değinen Yumuşak, Türkiye'de Kürt sorununun olmadığını belirtti. "Bu ülkede Kürt sorunu yok. Ben Mardinli olarak her platforma çıkıyorum. Bugün karşınıza gelebiliyorum, bugün yönetime talip olabiliyorum, bu ülkede Kürt sorunu yok terör sorunu var, bir beka sorunu var "  açıklamasını yaptı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2112376/ak-parti-mardin-artuklu-belediyesi-baskan-aday-adayi-onur-yumusakhdpnin-amaci-hizmet-degil-kan-dokmek-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.