Ankara Büyükşehir, EGO otobüslerinde şeffaf kabin uygulaması başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma araçlarında vatandaşlar ile sürücülerin sağlığını korumak amacıyla başlattığı şeffaf kabin uygulaması EGO otobüslerine de yaygınlaştırılıyor.
Büşra Bayrak
|
01 Ekim 2020, Perşembe - 11:05
Ankara Büyükşehir, EGO otobüslerinde şeffaf kabin uygulaması başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında başlattığı şeffaf kabin uygulamasını taksi, dolmuş ve C plaka servis araçlardan sonra EGO otobüslerinde de hayata geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında hijyen ve sosyal mesafe kurallarına yönelik önlemleri daha da artırırken, EGO’ya ait toplam bin 450 otobüste sürücü bölümüne yerleştirilen şeffaf panel sayesinde yolcu ve şoför arasındaki teması  en aza indirmeyi hedefliyor.

En hızlı şekilde bu süreci tamamlayacağız

Günde 50 otobüse şeffaf kabin monte edileceğini ifade eden EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, şu bilgileri verdi:

 “EGO Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar birçok uygulamamız oldu. İlk önce dezenfektan ve maske dağıtımı ile başladık. Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu kararla sosyal mesafeyi anlatan çıkartmaları (sticker) otobüslere yapıştırdık. Son olarak da şeffaf kabin yapımına başlandı. Bin 450 aracımıza şeffaf kabin uygulamasını yapmayı planlıyoruz. En hızlı şekilde bu süreci tamamlayacağız.” 

http://ankaramasasi.com/haber/211297/ankara-buyuksehir-ego-otobuslerinde-seffaf-kabin-uygulamasi-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.