Murat Köse, Mansur Yavaş'ı ABB işçileri üzerinden eleştirdi

Mamak Belediye Başkanı ve Ak Parti ABB meclis Grupbaşkanvekili Murat Köse, Mansur Yavaş'ı ABB işçileri üzerinden eleştirdi. Yavaş'ın işten çıkardıklarını 1 Nisan sabahı yeniden işe alacaklarını belirten Köse, Yavaş döneminde belediyeye girenlerin de işlerine devam edeceğini söyledi. Köse, suya indirim müjdesi de verdi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Aralık 2023, Perşembe - 19:33
Murat Köse, Mansur Yavaş'ı ABB işçileri üzerinden eleştirdi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse Ankara masası Gündem özel programında gazeteciler Fatih Atik, Zafer Şahin ve Şaban Sevinç'in sorularını yanıtladı.

"Suya 2 yılda yüzde 660 zam yaptı"

Mansur Yavaş'ın Ankaralılara suyu ucuzlatacağını vadetmesine rağmen sadece son 2 senede suya yüzde 660 zam yaptığını belirten Köse, "Suyu ucuzlatacağım diyordu, ucuzlatmadı indirmedi sürekli bindirdi suya. Şu anda ÜFE oranında her zam geliyor suya. ÜFE oranında geliyor ve inanılmaz bir rakama çıktı" dedi.

"Biz yüzde 50 indireceğiz "

 Köse, "1 Nisan sabahı Ankaralılar daha ucuz su kullanacak ben bunu söylüyorum. Maliyetler tabi önemli ama, biz yüzde 50 indireceğiz bunu söylüyorum ben" sözleriyle suya indirim müjdesi verdi.

"Atılanların hepsini 1 Nisan sabahı işlerine başlatacağız"

Murat Köse, Mansur Yavaş'ın seçim öncesi verdiği "işçi çıkarmayacağım" sözünü tutmadığını da söyledi.

Köse şunları dile getirdi:

Biz bunun kararını aldık mecliste aynı zamanda. Sözler var ya sadece fiziksel şeyler değil. İşçi çıkarmayacağım demişti. Hatta çok ifadeler kullanmıştı ‘şeref’ vesaire şeyler kullanmıştı bir sürü işçi çıkardı. Salgın döneminde insanları evlerine gönderdi sonra dönüşte işlerine almadı. Sayısı bindir bin 500’dür fark etmez 1 tane dahi olsa haksız yere bir işçiyi attıysa onun hesabını veremez. Ben burada söylüyorum 1 Nisan sabahı özellikle haksız yere işte.. AK Partili olduğu için, AK Parti ile öne çıktığı için particilik yapması ile ilgili değil kimliği ile ilgili. Bir bayan seçim döneminde mayıs ayında bir milletvekili ile fotoğraf çektirmiş, işten atmış. Atılanların hepsini 1 Nisan sabahı işlerine başlatacağız biz."

"Hepsi işlerine devam edecekler"

5 yıllık dönem içerisinde 20 bin tane personel alındığı ile ilgili bilgiler geldiğini de aktaran Köse, "İhtiyaç varsa alsın sorun yok. Ama bakın bunların çok büyük bir bölümü parti kanallarında liyakate bakılmadan alındı. Ama olsun vatandaşın ihtiyacı varsa alsın, işe ihtiyacı varsa alsın bir sorun yok." ifadesini kullandı.

Murat Köse,  belediyenin bütçesine göre harcama yapması gerektiğinin altını çizdi.

Şaban Sevinç"İn "Siz seçilirseniz Mansur Yavaş’ın işe aldıklarını çıkarır mısınız?" sorusu üzerine Murat Köse, "Öyle şey olur mu hiç? Öyle bir şey yapılır mı? Hepsi işlerine devam edecekler hiç öyle bir sorunumuz yok. şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2117040/murat-kose-mansur-yavasi-abb-iscileri-uzerinden-elestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.