Yeniden Refah Partili Altınöz'den "AK Parti içinde ittifakı bozmak isteyenler AKP'liler var" çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Cumhur İttifak'ı konusunda AK Parti içerisindeki bazı isimlerin Yeniden Refah Partisi ile olan ittifakı bozmak istediğine değindi. Altınöz," Şu anda da bu ittifak olmazsa o kötü niyetli AKP'lilerin sayesinde olacak bunu da buradan ilan ediyorum. O AKP'lileri şikayet ediyorum sayın cumhurbaşkanımıza." dedi.
Onur Çetinkaya
|
10 Ocak 2024, Çarşamba - 17:28
Yeniden Refah Partili Altınöz'den "AK Parti içinde ittifakı bozmak isteyenler  AKP'liler var" çıkışı

Yerel seçimlere kısa süre kala siyasi partiler sahaya çıkmaya başladı.

Parti ve kadroları 31 Mart'ta zafer almak için çalışmaları hızlandırdı.

İttifaklar arasında ise belediyeler konusunda anlaşmalar devam ediyor.

Cumhur İttfakı'nda parti bileşenleri yola devam etme kararı alırken AK Parti ve Yeniden Refah Partisi yerel seçimlerde ne yapacağı da merak konusu...

İşte tüm bunlar sürerken Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz'den  gündeme dair önemli açıklamalar geldi.

Ankara Masası Gündem Özel yayınına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz,  ittifak görüşmelerini değerlendirdi.

Görüşmelerde Büyükşehir, il ya da ilçe belediyeleri istedikleri yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını vurgulayan Altınöz, "Öyle olsa 14 Mayıs'ta isterdik" dedi.

Altınöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemek için ne bakanlık, ne milletvekilliği ne de bürokraside hiç bir talepleri olmadığını hatırlattı.

Yerel seçim sürecinde de tek istediklerinin "Milli Görüş Belediyeciliğinin" hayata geçirilmesi olduğunun altını çizdi.

Bir belediyeden örnek veren Altınöz, il belediyesinin 8 milyar TL borcu olduğunu ve her yıl 1,5 milyar TL faiz ödediğini anlattı.

Bu tabloyu eleştiren Altınöz, belediyelerin sınırsız borçlanmasının önüne geçilmesinin önemine işaret etti.

Altınöz, Ak Partili ve AKP'li ayrımı yaparak, bu çerçevedeki isteklerinin AKP'liler tarafından istenmediğini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi'nin tutumunun rahatsızlık yarattığı söylentilerini de o AKP'lilerin çıkardığını belirten  Altınöz, "Bunu değerlendirenler kötü niyetli insanlar onlar AKP'li , AK Parti'li değil." çıkışı yaptı. 

"İttifak olmazsa o kötü niyetli AKP'lilerin sayesinde olacak"

Cumhur ittifakında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirten Altınöz,  ittifaktan rahatsız olan isimleri Cumhurbaşkanına şikayet etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz," Cumhurbaşkanının böyle bir şey düşündüğüne inanmıyorum sayın cumhurbaşkanın ağzından böyle bir şey duymadım. Bir kısım AKP'lilerin düşüncesidir bu altını çizerek söylüyorum. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değil, Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'nda en hayırlı hizmetlerin olması için sorumluluk aldı. Biz üzerimize düşen görevi 85 milyon önünde yapmış olduk. O AKP'lilere buradan sesleniyorum siz kötü niyetlisiniz.Şu anda da bu ittifak olmazsa o kötü niyetli AKP'lilerin sayesinde olacak bunu da buradan ilan ediyorum. Kötü niyetli bu işin olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. O AKP'lileri şikayet ediyorum sayın cumhurbaşkanımıza." dedi.

"Hortumları keseceğimizi gören AKP'liler şikayetçi"

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, yerel seçimlerde iş birliğine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü, ancak bunun olumsuzlukla sonuçlanması halinde sorumlunun kendileri değil, Ak Parti içindeki AKP'liler olacağını savundu.


"AK Parti kaybederse bizi suçlamasın"

AK Parti'nin 20 yıllık serüveninde yıprandığını dile getiren Altınöz, "AK Parti artık yoruldu, AK Parti 20 yıldır iktidarda yorgun bitkin halsiz motivasyonu yok  bunu eleştirmek için söylemiyorum bu benim tespitim. Bu bakımdan AK Parti seçmeni bizi suçlayamaz, çünkü biz üzerimize düşen sorumluluğu yaptık. Biz Yeniden Refah Partisi olarak yapmamızı gereken her şeyi eksiksiz kusursuz noksansız yaptık. Bu bakımdan AK Parti seçmeni zaten bizi suçlamaz. Bu biraz önce söylediğim AKP’liler var ya o AKP’liler suçluyor bizi. Neden? Çünkü Yeniden Refah Partisinin yükselişi onların işine gelmiyor. O AKP’li kötü yöneticilerin arkalarında kim var bilmiyorum, dış güçler mi var imtiyazlı müteahhit var. Bizim iktidara geldiğimiz zaman bizim o hortumları keseceğimizi gören o AKP’liler kendi tezgahları bozulmasın isteyen AKP’liler. O AKP’liler şikâyetçi, o AKP’lilerin medyadaki uzantıları şikayetçi. " ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2119324/yeniden-refah-partili-altinozden-ak-parti-icinde-ittifaki-bozmak-isteyenler-akpliler-var-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.