Mehmet Altınöz: Milli İttifak halk tarafında karşılık bulur

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, sağ eğilimli partilere ittifak çağrısında bulunduklarını belirterek "Milli İttifak yüzde 99.9'u Müslüman olan bir ülkede karşılık bulur" dedi.
Ankara Masası
|
18 Nisan 2022, Pazartesi - 15:12
Mehmet Altınöz: Milli İttifak halk tarafında karşılık bulur

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Atik'in "3 yıl önce geçilen sistemle 50+1 zorunluluğu getirildi. Bu da ittifakları zorunluğu kılıyor. Yeniden Refah Partisi olarak ittifaklara nasıl bakıyorsunuz? Hangi ittifaka kendinizi daha yakın hissediyorsunuz?" sorusuna Altınöz, "Biz iki ittifakın da içinde değiliz.İttifakların kendi içlerinde sorunları var" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 3'üncü bir ittifak üzerinde çalıştığını belirten Altınöz "Bu ittifakın içerisinde Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve İYİ Parti'nin olması gerektiğini sıklıkla dile getiriyor." dedi.

"Milli İttifak veya Milli Selamet İttifakı "

Altınöz, bu partilerin sağ eğilimli milliyetçi-muhafazakar bir halk kitlesine hitap ettiğine dikkat çekti.  Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Altınöz, yüzde 99.9'u Müslüman olan bir ülkede İslam hassasiyeti olan bu partilerle ittifak yapıldığı takdirde halk tarafından karşılık bulacağının altını çizdi.

İttifakın isminin ise Milli İttifak veya Milli Selamet İttifakı olabileceğini belirtti.

"İttifakları normal karşılıyoruz"

Partilerin halkın sorunlarını aşmak için ittifak yapabileceğine vurgu yapan Altınöz "Türkiye'de 126 tane parti var. Bu partilerden sadece 18'i seçime girecek. Bu 18 partinin birbirlerine destek olmak suretiyle, yüzde 50+1 meselesini aşmak için çeşitli ittifaklar yapmasının da normal karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1431385/mehmet-altinoz-milli-ittifak-halk-tarafinda-karsilik-bulur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.