Mehmet Altınöz'den Mehmet Şimşek'e: ''Ne işe yarıyorsunuz?''

Çay ve simit üzerinden ekonomiyi değerlendiren Mehmet Altınöz, "Her gün yaşamanız gereken bir hayatı yaşayamıyorsunuz" dedi. Altınöz, aynı zamanda Mehmet Şimşek'e tepki göstererek, "Ne işe yarıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 18:15
Mehmet Altınöz'den Mehmet Şimşek'e: ''Ne işe yarıyorsunuz?''

Ankara Masası Gündem Özel yayınının konuğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Altınöz, oldu.

Ekonomi ve siyaset gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Altınöz, çay ve simit hesabı yaptı. Altınöz ,Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi.

Mehmet Altınöz, şu ifadeleri kullandı;

"Standart olarak her gün yaşamanız gereken bir hayatı yaşayamıyorsunuz"

"Dört kişilik bir aile bir öğünde çay içtiklerini, simit yediklerini düşünelim. Sabah kahvaltısında anne baba ve iki çocuk. Ne kadar bu? Çayı 5 TL'den hesap ediyoruz. Simit'i de 10 TL'den hesap ediyoruz. Ne demek bunun manası bir öğünde 60 TL. Çarpı 3 180 TL. Sabah- öğlen- akşam simit yiyorsunuz, çay içiyorsunuz. Başka hiçbir şey yok. Mutfak masrafınız bu. Bu bir günde 180 TL ediyor, bir ayda 5.400 TL ediyor. Asgari ücret aldığınızı düşünün. 11.400 TL'den 5.400 TL çıkardın 6.000 TL kalıyor. 6 binin içerisinde giyecek, kira, elektrik, iletişim, su, ulaşım, çocukların okul masrafı yok. Standart olarak her gün yaşamanız gereken bir hayatı yaşayamıyorsunuz." 

"Ne işe yarıyorsunuz?"

"Bir Hazine ve Maliye Bakanı düşünün siz. Devamlı böyle kara tablolar söylüyor. Tamam da siz ne işe yarıyorsunuz kusura bakmayın bunu siz yapacaksınız zaten. Bunu ben yapmayacağım. Mehmet Şimşek bey yapacak. Devamlı vatandaşın önüne enflasyon artacak, faiz artacak maaşlar artmıyor."

http://ankaramasasi.com/haber/2097491/mehmet-altinozden-mehmet-simseke-ne-ise-yariyorsunuz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.