Ankara'da kulaklı orman baykuşlarının sayısı artıyor

Ankara’nın Sincan ilçesinde ağaçlarda konaklayan kulaklı orman baykuşları, doğal ortamında fotoğraf tutkunları tarafından görüntülendi.
AA /Ankara Masası
|
19 Ocak 2024, Cuma - 13:37
Ankara'da kulaklı orman baykuşlarının sayısı artıyor

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Beyobası köyünde çok sayıda kulaklı orman baykuşu yaşıyor.

Genellikle ormanları yaşam alanı olarak seçen, dünyanın bazı bölgelerinde nesli tehlike altında olduğu için koruma altında olan kulaklı orman baykuşları, güvenli hissettiği bölgeleri yaşam alanı olarak seçiyor.

Önceki yıllarda sayılarının yaklaşık 20 olduğunu ifade eden Beyobası sakinleri, köylerindeki baykuş sayısının günümüzde 60'a ulaştığını belirtti.

Beyobası köyünde önceki yıllarda sadece 20 olan, zamanla 60’a kadar yükselen kulaklı orman baykuşları tarlalardaki fareleri yedikleri için bölgede ekolojik dengeye katkı sağlıyor.

Bölge halkının da beslemeye çalıştığı baykuşlar, fotoğraf tutkunlarının da ilgi odağı oldu.

Sincan’ın Beyobası köyünü tercih eden baykuşların sayısı da her geçen gün artırıyor.

Göğsü dikine, kahverengi çizgili, omuz başlarında siyahımsı leke bulunan kulaklı orman baykuşları, heybetli ve ürkütücü duruşu, turuncuya çalan gözleri, 1 metreye yaklaşan kanat açıklığıyla dikkati çekiyor.

Daha çok küçük memelilerle, tarla fareleriyle beslenen kulaklı orman baykuşları, yırtıcı bir tür olsa da ancak insana zarar vermezler.

http://ankaramasasi.com/haber/2120839/ankarada-kulakli-orman-baykuslarinin-sayisi-artiyor
Etiketler: ankara
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.