Marmara Bölgesi'ne deprem uyarısı: Japon uzman 'Her an tehlike var' dedi!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Çanakkale'deki son depremin ardından Marmara Bölgesi'nde yaşayanları korkutan bir uyarıda bulundu. Moriwaki, bölge için "Her an deprem olabilir" dedi.
Afife Kaya
|
06 Mart 2024, Çarşamba - 10:30
Marmara Bölgesi'ne deprem uyarısı: Japon uzman 'Her an tehlike var' dedi!

Çanakkale'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremi önceden tahmin ettiğini iddia eden Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi'nde deprem riskinin yüksek olduğunu vurguladı. Halkla buluştuğu bir etkinlikte, özellikle Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir gibi bölgelerde deprem olabileceğini belirtti ve vatandaşları deprem hazırlığı yapmaları konusunda uyardı.

Moriwaki, zemin yapısının ve yaşam üçgeni yönteminin önemine değinerek, su şişesi, toz maskesi ve deprem çantası gibi önlemlerin alınmasını tavsiye etti.

Çanakkale'deki depremin ardından, Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan Merzifon ilçesinde deprem hazırlığına yönelik çalışmaların hız kazandığı belirtildi. Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, 4 ayda 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını ve önümüzdeki dönemde imar revizyonu çalışmaları yapmayı planladıklarını açıkladı. Başkan Kargı, zemin sıvılaşma riskini ölçerek kentin yapılaşmasında daha sağlıklı adımlar atacaklarını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2127970/marmara-bolgesine-deprem-uyarisi-japon-uzman-her-an-tehlike-var-dedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.