Cevdet Yılmaz'dan vergi ve maaş zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
Afife Kaya
|
28 Haziran 2024, Cuma - 00:38
Cevdet Yılmaz'dan vergi ve maaş zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı bir canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Yılmaz, enflasyon, vergi, memur maaşları, faiz oranları, yurt dışı çıkış harcı ve erken seçim gibi konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin Haziran ayı itibariyle dezenflasyon sürecine gireceğini ve 2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini öngördüklerini belirtti. Ayrıca, vergilerle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve memur maaşlarında artış yapılacağını vurguladı.

Enflasyon ve Vergi Düzenlemeleri

Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Haziranla dezenflasyon dönemine gireceğimizi düşünüyoruz. Eylülde rakamların epey gerileyeceğini göreceğiz. Yıl sonunda Merkez Bankası'nın yüzde 38 tahminini esas alıyoruz. Gelecek yıl ise yüzde 20’nin altını göreceğimizi öngörüyoruz. Kalıcı fiyat istikrarı sağlayacak tek haneli rakamları 2026’da yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Vergi adaleti üzerinde çalıştıklarını ifade eden Cevdet Yılmaz, "En adaletsiz vergi enflasyonist vergidir. Biz doğrudan vergileri artırarak sosyal adaleti sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Yılmaz, garson bahşişlerinden vergi alınacağı iddialarının ise gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Faiz Kararı ve Yurt Dışı Çıkış Harcı

Merkez Bankası'nın faiz kararlarına ilişkin Cevdet Yılmaz, "Para Politikası Kurulu’nun değerlendirmesi önemlidir. Enflasyonist eğilimler kırıldıkça, MB sağlıklı değerlendirmeler yapacaktır" dedi. Yurt dışı çıkış harcı konusunda ise makul bir oran belirlenerek toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınacağını söyledi.

Memur Maaşları ve Tasarruf Tedbirleri

Cevdet Yılmaz, memur maaşlarından tasarruf edilemeyeceğini ve tasarruf tedbirlerinin esnek olmayan harcamalar dışında uygulanacağını belirtti. "Memura verdiğiniz maaştan tasarruf edemezsiniz. Esnek kalemlerle ilgili hassas bir çalışma yapılıyor" dedi. Ayrıca, kamuda yönetişimi geliştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Erken Seçim Tartışmaları

Erken seçim tartışmalarına da değinen Cevdet Yılmaz, "4 yıllık seçimsiz dönem Türkiye için altın değerinde. Erken seçim için hiçbir gerekçe olduğunu düşünmüyorum. Bu tartışmaların parti içi mücadelelerin yansıması olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cevdet Yılmaz, muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, "Milli meselelerde yapıcı siyaset yapan partilerin bir araya gelmesi gerekiyor. Popülist söylemlerden kaçınarak kaliteli siyaset yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145092/cevdet-yilmazdan-vergi-ve-maas-zammi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.