Hizbullah: İsrail'in kuzeyindeki bir üssü hedef aldık

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki Birya Kışlasında bulunan füze ve hava savunma üssünü onlarca katyuşa füzesiyle vurduğunu duyurdu. Bu saldırının, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ve Sahmar'a düzenlediği saldırıya karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi. İsrail ordusu, Lübnan'dan Celile bölgesine 40 roket atıldığını ve bazılarının Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini açıkladı.
Afife Kaya
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 23:58
Hizbullah: İsrail'in kuzeyindeki bir üssü hedef aldık

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, İsrail'in kuzeyindeki bir askeri üssü hedef aldığını duyurdu. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'e ait Kuzey Komutanlığına bağlı Birya Kışlasındaki füze ve hava savunma ana üssünün onlarca katyuşa füzesiyle vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, bu saldırının, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye kenti ve Sahmar kasabasına düzenlediği saldırıya karşılık yapıldığı kaydedildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesine 40 roket atıldığı duyuruldu. Açıklamada, İsrail'in kuzeyini hedef alan roketlerden bazılarının Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiği bildirilirken, saldırının Lübnan'ın güneyinde bir Hizbullah mensubunu öldürmesinden sonra düzenlendiği vurgulandı.

Mavi Hat'ta Gerginlik

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor.

İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını ifade etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145091/hizbullah-israilin-kuzeyindeki-bir-ussu-hedef-aldik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.