Adolfo Gaich kimdir?

CSKA Moskova'dan kiralık olarak Türkiye Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'da forvet olarak oynayan Arjantinli profesyonel futbolcu Adolfo Gaich kimdir?
Canan Salman
|
12 Mart 2024, Salı - 12:35
Adolfo Gaich kimdir?

Adolfo Julián Gaich, 26 Şubat 1999 tarihinde dünyaya geldi.

San Lorenzo: Gaich, Unión Bengolea, Sportivo Chazón, Atenas ve Atlético Pascanas'ta genç yaşlarda futbol oynadıktan sonra 2014 yılında San Lorenzo'ya katıldı. Dört yıl sonra, Gaich, Claudio Biaggio'nun yönetimindeki ilk takıma yükseldi ve 27 Ağustos 2018'de Unión Santa Fe ile oynanan beraberlik maçında profesyonel debutunu gerçekleştirdi. Arjantin Primera División'da Lanús ile yapılan maçta ve Nacional'a karşı oynanan Copa Sudamericana maçında daha önce yedek kulübesinde beklemişti. Gaich, ilk profesyonel golünü 2018 Eylül'ünde Patronato'ya karşı attı ve Copa Argentina'da Estudiantes ile oynanan maçta iki maçlık performans sergiledi.

CSKA Moskova: 17 Temmuz 2020'de Gaich, Rusya futboluyla bir anlaşma yapmak üzere CSKA Moskova'ya transfer olma ihtimali nedeniyle San Lorenzo taraftarlarına veda etti. 30 Temmuz 2020'de San Lorenzo, transferin onaylandığını duyurdu. 5 Ağustos 2020'de CSKA, Gaich'in 5 yıllık bir sözleşme imzaladığını açıkladı. Gaich, 8 Ağustos'ta Khimki'ye karşı yedek kulübesinden çıkarak ligdeki ilk maçına çıktı ve 19 Ağustos'ta Zenit Saint Petersburg'a karşı oynanan maçta ilk kez başladı. Gaich'in ilk golü, 22 Ekim'de Avusturya'nın Wolfsberger AC takımına karşı oynanan UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki bir deplasman maçında geldi.

Benevento'ya Kiralık: 29 Ocak 2021'de Gaich, Serie A kulübü Benevento'ya kiralık olarak transfer oldu. Anlaşma, bir satın alma opsiyonu içermektedir. Napoli ve Hellas Verona'ya karşı yapılan yedek oyuncu performanslarının ardından, santrfor 6 Mart'ta Spezia'ya karşı deplasmanda ilk başlangıcını yaparak ve ilk golünü atarak dikkat çekti. 

Huesca'ya Kiralık: 30 Ağustos 2021'de Gaich, İspanya Segunda División'da SD Huesca ile bir yıllık kiralık anlaşma yaparak tekrar takım ve ülke değiştirdi. 2022-23 sezonu için CSKA'ya geri döndü.

Hellas Verona'ya Kiralık: 31 Ocak 2023'te Hellas Verona, Adolfo Gaich'i takıma kiralık olarak dahil etti. Arjantinli santrfor, CSKA Moskova ile olan sözleşmesini 2025 sonuna kadar uzatmadan önce geçici bir sözleşme imzaladı.

Çaykur Rizespor'a Kiralık: 14 Eylül 2023'te CSKA Moskova, Gaich'in sözleşmesini 2026'ya kadar uzattığını ve oyuncunun Türkiye'nin Çaykur Rizespor takımına kiralık olarak transfer olduğunu açıkladı.

Millî Takım Kariyeri: 2018'de Gaich, Arjantin U20 millî takımı için İspanya'daki L'Alcúdia Uluslararası Turnuvası'nda seçildi. Gaich, Venezuela ile oynanan grup maçındaki bir golün yanı sıra Murcia'ya karşı bir sonraki maçta attığı iki golle toplamda üç gol kaydetti. 2019 Aralık'ta Gaich, Güney Amerika U20 Şampiyonası için Arjantin U20 millî takımına seçildi. 2019 Mayıs'ında Fernando Batista, onu 2019 FIFA U-20 Dünya Kupası için Arjantin U20 kadrosuna çağırdı. Gaich, Polonya'da Güney Afrika, Portekiz ve Mali'ye karşı attığı gollerle dikkat çekti. Gaich, bir sonraki aylarda Panamerikan Oyunları için Arjantin U23 millî takım kadrosuna seçildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2128818/adolfo-gaich-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.