TFF ve DMM'den Merih Demiral açıklaması! "Gerçeği yansıtmamaktadır"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın UEFA tarafından 2 maç men cezası aldığı yönündeki haberleri yalanladı. EURO 2024'te Avusturya'ya karşı oynanan maçta yaptığı bozkurt işareti nedeniyle hakkında soruşturma açılan Demiral'ın henüz ceza almadığı, sürecin devam ettiği belirtildi.
Afife Kaya
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 23:33
TFF ve DMM'den Merih Demiral açıklaması! "Gerçeği yansıtmamaktadır"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral hakkında çıkan ceza iddialarını yalanladı.

UEFA'dan Merih Demiral'a Soruşturma

EURO 2024 son 16 turunda A Milli Takım, Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Maçta iki gol atan Merih Demiral, bozkurt işareti yapmıştı. UEFA, "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" Demiral hakkında soruşturma açtı.

TFF İddiaları Yalanladı

Alman basınından Bild, UEFA'nın Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdiğini iddia etti. TFF, bu iddiaları yalanladı.

TFF'nin açıklamasında, "Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, 'Merih Demiral'a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi' şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İletişim Başkanlığı: 'UEFA, Merih Demiral'a 2 Maç Men Cezası Verdi' İddiası Gerçek Dışıdır

DMM, bazı basın yayın organlarında yer alan, 'UEFA, Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi' iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "UEFA tarafından Merih Demiral hakkında açılan soruşturma henüz sonuçlanmamış olup, iki maç men cezası verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral'dan savunma istemiş olup, savunma sonrasında soruşturma karara bağlanacaktır" denildi.

Spor Hukukçusunun Yorumu

Spor Hukukçusu Av. Kerem Olcayto, Merih Demiral'a verilebilecek cezaları değerlendirdi. Olcayto, "Soruşturmanın açılması bile gereksizdi. En fazla para cezası ile sürecin tamamlanması gerekiyor. 2019'da Fransa maçında asker selamı verdiği için de benzer bir soruşturma açılmıştı ve TFF'ye 50 bin Euro para cezası verilmişti. Bu tarz olaylarda en fazla para ve kınama cezası veriliyor. Daha fazlası siyasi zorlamadır" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146183/tff-ve-dmmden-merih-demiral-aciklamasi-gercegi-yansitmamaktadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.