SGK'dan emekliye promosyonda önemli adım

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli promosyon ödemeleri için önemli bir adım attı. Bugün yapılan açıklamaya göre, 8 bin ila 12 bin lira arasındaki promosyon ödemeleri için 19 banka ile protokol imzalandı.
Afife Kaya
|
28 Mart 2024, Perşembe - 18:37
SGK'dan emekliye promosyonda önemli adım


Emeklilerin merakla beklediği promosyon müjdesinde yeni bir gelişme yaşandı. Özel bankalar da dahil olmak üzere, emeklilere ödenecek 8-12 bin TL banka promosyonları için başvurular devam ediyor. İşte başvuru şartları ve yöntemi:

Başvuru yöntemleri

Emekliler, promosyon için başvurularını hem banka şubelerinden hem de e-devlet üzerinden yapabilecekler. Başvuru yapacak emeklilerden bankalar, promosyon alacakları süre boyunca o bankayla anlaşma yapma taahhüdü istiyorlar. Ancak daha avantajlı bir teklif sunan başka bir banka bulunması durumunda, emekliler banka değişikliği yapabilirler.

Birden fazla maaş alanlar dikkat

Birden fazla emekli maaşı alanlar, her bir maaş için ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecekler.

Banka değişikliği ve promosyon

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'a göre, emekliler, daha yüksek promosyon teklifi aldıkları takdirde mevcut bankalarından aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabilirler. Bu durumda herhangi bir cezai sorumlulukları olmayacak. Ancak kullanılan döneme ait olan promosyon miktarı, yeni bankaya taşındıktan sonra iade edilmelidir.

Karakaş, emekli maaşlarının dosya bazında alındığını belirterek, örneğin eşinden dolayı dul maaşı alanların, dul maaşları için ayrı bir promosyon alabileceklerini ve kendi emekli maaşları varsa bunun için de ayrıca promosyon başvurusu yapabileceklerini ifade etti.

16 milyon kişi kapsamda

Banka promosyon düzenlemesinden yaklaşık olarak 16 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. Dul ve yetim aylığı alan hak sahipleri de en az 5 bin TL promosyon ödemesi alacaklar.


http://ankaramasasi.com/haber/2131374/sgkdan-emekliye-promosyonda-onemli-adim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.