Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?

Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında Nisan ayında değişiklik olmayacağı açıklanırken, Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de keşfedilen yeni gaz kuyusu olan "Göktepe 1" ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Afife Kaya
|
28 Mart 2024, Perşembe - 19:24
Elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?

Nisan ayına girerken elektrik ve doğalgaz tüketicilerini rahatlatacak bir haber geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yapılan açıklamaya göre, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında nisan ayında bir değişiklik olmayacak. Bu açıklama, vatandaşları memnun ederken, enerji sektöründeki gelişmeler de dikkatleri üzerine çekti.

Bakan Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarına göre, Karadeniz'de yeni bir gaz kuyusu keşfedildi. "Göktepe 1" adı verilen bu kuyu, Sakarya gaz sahasının kuzeybatısında bulunuyor. Yapılan keşif, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı ve yerli kaynaklarını kullanma stratejisine önemli bir katkı sağlayabilir.

'Göktepe'de yeni kuyu kazılıyor 

Bakan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamalarda, "Dün akşam itibarıyla Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada 'Göktepe' adını verdiğimiz bir sahada yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz. İnşallah bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve bu bulduğumuz rezerve ilave bir rezerv buluruz. Bütün çalışmamız, bütün gayretimiz bu yönde olacak" dedi.

Türkiye'nin denizlerdeki enerji arama ve işletme faaliyetlerine yönelik filosu da aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemileri ile Barbaros Hayrettin Paşa ve MTA Oruç Reis sismik arama gemileri, ülkenin enerji bağımsızlığına katkı sağlamak için faaliyet gösteriyor. Özellikle Fatih gemisinin Karadeniz'de gerçekleştirdiği sondajlar, Türkiye'nin doğal gaz rezervlerinde önemli keşiflere imza atmıştı.


http://ankaramasasi.com/haber/2131378/elektrik-ve-dogalgaza-zam-mi-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.