Bakan Şimşek, ABD'de Türkiye ekonomisini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti.
AA
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 06:35
Bakan Şimşek, ABD'de Türkiye ekonomisini değerlendirdi

Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin politika önceliklerini vurgulayan Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (OVP) "güçlü ve güvenilir" bir çerçeveye sahip olduğunu belirtti.

Şimşek, "Program, fiyat istikrarını ve kamu maliyesi disiplinini yeniden sağlamayı hedeflemekte, aynı zamanda cari açığın azaltılması gibi diğer makroekonomik zorlukları da ele almaktadır. Nihai hedef, sürdürülebilir yüksek büyüme oranı ve toplumun her kesimi için refahı artırmaktır." dedi.

Kısa vadede en önemli zorluk olarak yüksek enflasyonu gösteren Şimşek, "Maliye politikasıyla merkez bankasının enflasyonla mücadele çabalarını desteklemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Şimşek, programın temel amaçlarının fiyat istikrarının sağlanması, rekabetçiliğin ve verimliliğin artırılması, ayrıca yapısal reformların hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı.

Geçen yıl Türkiye'de yaşanan depremlerin bütçede büyük bir açığa neden olduğunu hatırlatan Şimşek, açığın azaltılması için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Öncelik enflasyon

Şimşek, Türkiye'nin ana ticaret ortaklarının büyüme beklentilerindeki iyileşmenin dış talebi destekleyeceğini belirterek, "Cari açık program hedeflerimizin ötesinde daralıyor." dedi.

Ayrıca, aylık enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu ve yıllık enflasyonun bu yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacağını belirtti. Bakan Şimşek, "Enflasyonun düşürülmesi öncelikli hedefimiz. Bunun işaretlerini zaten aydan aya görüyoruz, ancak yıllık bazdaki eğilimi yılın ikinci yarısında göreceğiz. 2026 yılına kadar enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini görmek istiyoruz ve o zamana kadar oldukça kapsamlı yapısal reformları uygulamaya koyacağız." şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2134166/bakan-simsek-abdde-turkiye-ekonomisini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.