Mehmet Emin Karamehmet kimdir?

Çukurova Holding'in sahibi, eski medya patronu, iş insanı olan Mehmet Emin Karamehmet kimdir?
Suat Mutlu
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 11:44
Mehmet Emin Karamehmet kimdir?

Mehmet Emin Karamehmet, 1 Nisan 1944 tarihinde Tarsus, Mersin'de doğdu. Çukurova Holding'in sahibi olarak tanınan Karamehmet, aynı zamanda eski bir medya patronu, iş insanı ve Forbes dergisinin 2010 yılında açıkladığı "dünyanın en zenginleri" listesinde 4 milyar dolar ile en zengin Türk iş insanı unvanını elde etti.

Karamehmet, Tarsus Amerikan Koleji ve Robert Kolej'den mezun olduktan sonra İngiltere'de Dover College'da ekonomi eğitimi aldı. İş dünyasındaki başarıları arasında, 1994 yılında Murat Vargı ile Turkcell'i kurması ve 1999 yılında Digiturk'ü hayata geçirmesi öne çıkıyor.

Çukurova Holding'in yönetim kurulu başkanı olarak, otomotiv, endüstri, inşaat, iletişim ve bilgi teknolojileri, medya, taşımacılık ve hizmet, finansal hizmetler, enerji gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdi. Ancak, finans sektöründeki bazı sorunlar ve TMSF ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle servetinde düşüş yaşandı ve bazı şirketlerine el konuldu.

Karamehmet'in hakkında bilgi verilen diğer önemli bir konu da hukuki süreçlerdir. İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Karamehmet'i yönetim kurulu başkanı olduğu dönemde Pamukbank'tan kullandırılan bazı kredilere ilişkin zimmet suçundan hapis cezasına çarptırdı ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

2020 yılında açıklanan "Türkiye'nin en zengin 100 ailesi" listesinde 44. sırada yer alan Karamehmet, iş dünyasındaki önemli konumu ve yaşadığı hukuki süreçlerle tanınıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2134231/mehmet-emin-karamehmet-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.