Murat Vargı kimdir?

İş insanı, MV Holding’in kurucusu ve başkanı, Turkcell ve KVK'nın kurucu ortağı olan Murat Vargı kimdir?
Canan Salman
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 17:51
Murat Vargı kimdir?

Murat Vargı, 1947 yılında doğan ve MV Holding'in kurucusu ve başkanı olan Türk iş insanıdır. Ayrıca Turkcell ve KVK'nın kurucu ortağı olarak da biliniyor.

Vargı, ortaöğrenimini Ankara TED Koleji'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ekonomi ve Dış Ticaret bölümünde eğitim aldı. Helsinki School of Economics'de ticaret geliştirme lisans programı ve Indian Institute of Dış Ticaret'de dış ticaret programını tamamladı.

İş hayatına 1972 yılında Koç Holding'de ihracat distribütörü olarak başladı. 1976 yılında Muzaffer Akpınar ve Tevfik Yazıcıoğlu ile birlikte Penta Dış Ticaret şirketini kurdu. Turkcell ile önemli bir döneme adım atan Vargı, İsveçli bir GSM girişimcisinin mektubuyla bu alana yöneldi. Projenin hayata geçmesi için sermaye arayışına giren Vargı, çeşitli şirketlere teklifler ulaştı ve sonunda Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet'ten olumlu yanıt aldı.

KVK'nın kurucu ortağı olan Murat Vargı, MV Holding bünyesinde enerji, konaklama ve teknoloji alanlarında faaliyet göstermektedir. 2020 yılında Forbes Dergisi'nin "En Zengin 100 Türk" listesinde 1,1 milyar servetiyle 27. sırada yer aldı.

Özel grupta Birgül Vargı ile evli olan Murat Vargı, 2 çocuk babasıdır.

http://ankaramasasi.com/haber/2134308/murat-vargi-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.