BDDK’da yönetmelik değişti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mevduat ve katılım fonuyla ilgili yönetmelikte değişikliğe gitti. Yapılan güncellemeyle, mevduat ve katılım fonu kabulünde, çekilmesinde ve zaman aşımında uygulanan asgari tutar 2018'den beri 250 lira olarak belirlenmişken, bu tutar 1000 liraya yükseltildi.
Afife Kaya
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 20:16
BDDK’da yönetmelik değişti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğinde önemli bir değişikliğe gitti.

BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kurul, 1 Kasım 2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te bulunan bir düzenlemeyi güncelledi.

Karara göre, yönetmeliğin 8’inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ve 2018'den beri "250 lira" olarak uygulanan tutar, "1000 lira" olarak güncellendi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134330/bddkda-yonetmelik-degisti
Etiketler: BDDK
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.