Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yargılandığı mahkemenin bulunduğu adliyenin önünde bir kişi kendini yaktı.
Afife Kaya
|
19 Nisan 2024, Cuma - 22:17
Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

New York'ta devam eden Donald Trump'ın mahkemesi, trajik bir olayla sarsıldı. Manhattan Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu adliyenin önünde bir kişi, eski başkanın yargılandığı dava sırasında kendini ateşe verdi.

Dava, Trump'ın 2016 başkanlık seçimleri sırasında ilişkide olduğu iddia edilen müstehcen film oyuncusu Stormy Daniels'e "sus payı" ödenmesi suçlamalarını içeriyor. Yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı mahkeme önünde yaşanan bu dramatik olay, görgü tanıklarının anlatımına göre gerçekleşti.

Adamın, önce havaya broşür fırlattığı, ardından yanıcı maddeyle kendini ateşe verdiği belirtiliyor. Tanıklar, kişinin birkaç dakika boyunca alevler içinde kaldığını ifade etti. Olay yerinde bulunan polis ekipleri, hızla müdahale ederek alevleri söndürmeye çalıştılar.

Yaşanan bu trajik olayın ardından, adının henüz açıklanmadığı kişi New York-Presbyterian Hastanesi'ne kritik durumda kaldırıldı.

Trump hakkındaki dava, 18 Mart 2023'te başlamıştı ve büyük jüri tarafından suçlanmıştı. Kendisine yöneltilen suçlamaları reddeden Trump, "siyasi cadı avı" olarak nitelemiş ve suçlamaları "seçimlere müdahale" olarak değerlendirmişti. Uzmanlar, yargılama sürecinin 6 ila 8 hafta sürebileceğini öngörüyorlar ve Trump'ın haftada 4 gün mahkeme salonunda bulunması gerektiğini belirtiyorlar.

http://ankaramasasi.com/haber/2134494/trumpin-yargilandigi-mahkeme-onunde-bir-kisi-kendini-atese-verdi
Etiketler: donald trump
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.