Jonathan Clauss kimdir?

Ligue 1 kulübü Marsilya ve Fransa milli takımında oynayan Fransız profesyonel futbolcu Jonathan Clauss kimdir?
Canan Salman
|
20 Haziran 2024, Perşembe - 14:20
Jonathan Clauss kimdir?

Jonathan Florent Clauss, 25 Eylül 1992'de Alsace, Strasbourg'da doğan Fransız bir profesyonel futbolcudur. Sağ bek pozisyonunda oynayan Clauss, Ligue 1 kulübü Marseille ve Fransa milli takımı için forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer Strasbourg'un uzun yıllar süren altyapı ürünü olan Clauss, Fransa ve Almanya'nın alt liglerinde yıllar geçirdikten sonra 2017-18 sezonunda Ligue 2 takımlarından Quevilly-Rouen ile sözleşme imzaladı. İlk profesyonel maçına 8 Eylül 2017'de Châteauroux'a karşı oynanan ve 3-2 kaybettikleri maçta çıktı ve takımının bir golüne asist yaptı.

Arminia Bielefeld Ağustos 2018'de serbest oyuncu olan Clauss, 2. Bundesliga ekibi Arminia Bielefeld'e deneme antrenmanları sonrasında katıldı ve buraya transfer oldu.

Lens Mayıs 2020'de L'Équipe, Clauss'un Bielefeld ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından yaz aylarında Lens'e dönüş yapacağını ve burada üç yıllık bir sözleşme imzalayacağını bildirdi. Lens, Ligue 1'e yükseldiği sezon olan 2020-21'de Clauss'u kadrosuna katarak ona kariyerindeki ilk üst lig deneyimini yaşattı. Sezon sonunda, Clauss, Union Nationale des Footballeurs Professionnels (UNFP) tarafından düzenlenen Ligue 1 Yılın Takımı'na seçildi.

Marseille 20 Temmuz 2022'de Clauss, Ligue 1 takımlarından Marseille ile anlaşarak transfer oldu. Lens'e ödenecek olan transfer ücreti 9 milyon avroydu.

Milli Takım Kariyeri Mart 2022'de 29 yaşında olan Clauss, Fransa milli takımına ilk kez çağrıldı ve menajer Didier Deschamps tarafından Fildişi Sahili ve Güney Afrika ile oynanacak hazırlık maçları için kadroya dahil edildi. Clauss, milli takımdaki ilk maçına 25 Mart'ta eski takımına karşı 2-1'lik galibiyetle çıktı.

18 Kasım 2023'te Clauss, Fransa'nın tarihindeki en büyük galibiyeti olan 14-0'lık Gibraltar galibiyetinde milli takım formasıyla ilk golünü attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2143855/jonathan-clauss-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.