Jean-François Hernandez kimdir?

Stoper olarak oynayan Fransız eski profesyonel futbolcu Jean-François Hernandez kimdir?
Canan Salman
|
21 Haziran 2024, Cuma - 16:00
Jean-François Hernandez kimdir?

Jean-François Hernandez, 23 Nisan 1969 doğumlu Fransız eski profesyonel futbolcudur ve kariyerinde merkezi defans pozisyonunda görev almıştır. Fransa ve İspanya'da önemli kulüplerde oynayarak futbol dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Kulüp Kariyeri: Jean-François Hernandez, Tours'ta İspanyol kökenli bir ailede doğdu. Futbol kariyerine Toulouse FC'de başladı ve ardından FC Sochaux-Montbéliard ve Olympique de Marseille takımlarında forma giydi. Fransa'da oynadığı dönemde, Ligue 1'de toplamda 177 maça çıktı ve üç gol kaydetti. 1995-96 sezonunda, Olympique de Marseille ile Ligue 2'de ikinci olarak Ligue 1'e yükselmelerinde önemli bir rol oynadı.

Hernandez, 1998 yılının Ocak ayında İspanya'ya transfer olarak kariyerinin geri kalanını burada geçirdi. İspanya'daki ilk takımı SD Compostela oldu ve 4 Ocak'ta La Liga'daki ilk maçına Real Oviedo karşısında çıktı. Bu maçta 14. dakikada oyuna dahil olan Hernandez, takımının 1-1 berabere kalmasına katkı sağladı. Ancak sezon sonunda takımının küme düşmesini engelleyemedi.

Takip eden dört yıl boyunca, Hernandez Rayo Vallecano ve Atlético Madrid takımlarında hem La Liga hem de Segunda División'da forma giydi. 2002 yılında, 33 yaşında futbol kariyerini noktaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144042/jean-francois-hernandez-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.