Türkiye'den, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik seviyesiz açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi. Katz'ın hakaret içeren sosyal medya paylaşımı, Türkiye tarafından uluslararası hukuk ve diplomatik nezaket kurallarına aykırı olarak değerlendirildi.
Kaynak: AA
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 00:40
Türkiye'den, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik son açıklamalarına keskin bir şekilde tepki gösterdi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Katz'ın Erdoğan'a yönelik olarak kullandığı dilin "seviyesiz" olduğu ifade edilerek, bu tür söylemlerin sadece soykırım suçlamalarıyla yargılanan bir devlet yetkilisi tarafından benimsenebileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Katz'ın sosyal medya hesabından yaptığı hakaret içerikli paylaşımın da kınandığı ve bu tür iftira ve yalanların İsrail'in tarihî sorumluluklarını örtbas etme çabası içinde olduğu vurgulandı.

"Türkiye, adalet ve barış için mücadelesine devam edecektir" denilen açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı'nın söz konusu paylaşımının uluslararası hukuk ve diplomatik nezaket kurallarına aykırı olduğu dile getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144842/turkiyeden-israil-disisleri-bakani-katza-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.