Trevon Duval kimdir?

Türkiye Basketbol Süper Ligi takımlarından Manisa BB'de forma giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu Trevon Duval kimdir?
Barış Yılmaz
|
29 Haziran 2024, Cumartesi - 13:04
Trevon Duval kimdir?

Trevon Tyler Duval, 3 Ağustos 1998 doğumlu Türk Basketbol Süper Ligi takımlarından Manisa BB'de oynayan Amerikalı profesyonel bir basketbolcudur. Kolej basketbolunu Duke Blue Devils'te oynamıştır.

Lise Kariyeri

Duval, St. Benedict's Preparatory School'da lise eğitimini tamamlamıştır. 2014-15 sezonunda Gray Bees takımını NCSAA eyalet şampiyonluğuna taşımış ve finalde 25 sayı atıp 8 asist yaparak büyük katkı sağlamıştır. Sophomore yılında, New Jersey Playaz AAU takımıyla Nike Elite Youth Basketball League (EYBL) Peach Jam Şampiyonası'nı kazanmıştır. Junior yılında Advanced Preparatory International'a transfer olan Duval, burada Under Armour Association şampiyonasında WE-R1 takımıyla şampiyonluk yaşamıştır.

Duval, lise kariyerinin son yılında IMG Academy'de oynamış ve burada 16.1 sayı ve 7.5 asist ortalamasıyla takımına liderlik etmiştir. Lise kariyerinde McDonald's All-American Game ve Jordan Brand Classic gibi prestijli organizasyonlarda yer almıştır.

Üniversite Kariyeri

Duke Blue Devils için oynayan Duval, freshman sezonunda 37 maçta (34ünde başlangıç) görev almış ve maç başına 10.9 sayı, 5.6 asist ve 2.0 ribaund ortalamalarıyla oynamıştır. Duke tarihinde bir freshman olarak 207 asistle dördüncü sıraya yerleşmiş, 5.6 asist ortalamasıyla da üçüncü sıraya çıkmıştır.

2018 NCAA erkekler basketbol turnuvasında Duke'un elenmesinin ardından, Duval üniversite kariyerinin geri kalan üç sezonunu pas geçerek 2018 NBA draftına girmeye karar vermiştir.

Profesyonel Kariyeri

Duval, 2018 NBA Draftı'nda herhangi bir takım tarafından seçilmeden önce, Houston Rockets ile NBA Yaz Ligi için anlaşma yapmış ve ardından Milwaukee Bucks ile iki yönlü bir kontrat imzalamıştır. Bucks'ta kısa süre görev aldıktan sonra Rio Grande Valley Vipers'a geçmiş ve Houston Rockets tarafından iki yönlü kontratla takıma katılmıştır.

Sonrasında Duval, NBA G League'de Iowa Wolves ve Grand Rapids Gold gibi takımlarda oynamıştır. Ayrıca Kanada Elite Basketball League takımlarından Hamilton Honey Badgers ve Dominik Cumhuriyeti'ndeki Metros de Santiago'ya da katılmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145307/trevon-duval-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.