Sinan Ateş davasına ilk duruşma

Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş davasıyla ilgili ilk duruşma bugün yapılacak. 4 parti başkanı duruşmada yer alacak.
Onur Çetinkaya
|
01 Temmuz 2024, Pazartesi - 09:15
Sinan Ateş davasına ilk duruşma

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş 30 Aralık 2022'de Ankara'da 
uğradığı silahlı suikast sonucu hayatını kaybetti. 

Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Ateş'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşma bugün Sincan Cezaevi'nde görülecek. 

İlk duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu katılacak.

Davadan ilk paylaşım

Diğer yandan duruşma salonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ilk paylaşım geldi. Özel'in yaptığı paylaşımda, CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da mahkeme salonunda olduğu görüldü. 

Geçtiğimiz günlerde Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızlarını misafir eden  CHP 7'inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davayı takip edecek.

Sanıklardan Zekeriya Asarlaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Askın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çaglar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın ''iştirak halinde islenen suça yardım eden fail olarak maktüle yönelik toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme'' suçundan hapis cezası isteniyor.

İddianame ve Suçlamalar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, mayıs ayında mahkeme tarafından kabul edilmişti. İddianamede, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt "müşteki" olarak yer alırken, 22 sanık arasında "müşterek fail" olarak yer alan Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Savcılık, Selman Bozkurt'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ayrıca sanıklar hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istiyor.

Diğer sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ayrıca, Özyağcı "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

1 Temmuz'da yapılacak ilk davayla ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bağımsız mahkemenin kararını bekleyeceklerini söyledi.

Tunç," Yargımız soruşturmayı tamamlayarak kovuşturma aşamasına geçildi. Kovuşturma aşamasında da bunu değerlendirecek olan hakim ve savcılarımızdır. Hep beraber o süreci bekleyeceğiz. Kamuoyuna açık bir şekilde iddianame de ortada. Bunu hiçbir tarafa çekmemek lazım. Siyasi sonuç çıkarmak için manipülasyonlar yapmamak lazım." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145303/sinan-ates-davasina-ilk-durusma
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.