Konya'da “kusma ve ateş” şikayetleri artıyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde son günlerde hızla artan "bulantı ve kusma" şikayetleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz'ın dikkatini çekti. Şahbaz, Seydişehir Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, salgının başlangıcından bu yana yaklaşık 5 bin kişinin benzer sağlık sorunlarıyla sağlık merkezlerine başvurduğunu belirtti.
Afife Kaya
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 21:44
Konya'da “kusma ve ateş” şikayetleri artıyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde son günlerde artan "bulantı ve kusma" şikayetleri dikkat çekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, bu sağlık sorunlarıyla ilgili olarak Seydişehir Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Zeliha Aksaz Şahbaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, salgınla birlikte yaklaşık 5 bin kişinin aile sağlığı merkezlerine ateş, kusma ve eklem ağrısı gibi şikayetlerle başvurduğunu belirtti. Bu durumun Seydişehir için endişe verici bir halk sağlığı sorunu oluşturduğunu vurgulayan Şahbaz, yetkililerden olayın kaynağını ve nedenlerini açıklamalarını talep ettiklerini ifade etti.

Açıklamaya CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, CHP İl Başkanı Bekir Yaman ve CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel'in de katıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüğü yetkililerinden ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145084/konyada-kusma-ve-ates-sikayetleri-artiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.