Ankara'da skolyozlu çocuklar farkındalık için koştu

Ankara'da skolyoz (omurga eğriliği) hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen koşuya çok sayıda başkentli katıldı.
Ersin Küçükbarak
|
30 Haziran 2024, Pazar - 15:51
Ankara'da skolyozlu çocuklar farkındalık için koştu

Skolyoz yani omurga eğirliği istatisklere göre toplumun yüzde 2 ila 4’ünde görülüyor. Bunların da yüzde 10’unda tedavi gerektirecek bir evreye ulaşıyor.

Düzenli egzersiz, sırt kaslarını güçlendirme ve formda olma skolyoz hastalarına tavsiye ediliyor.

Yaşam kalitesini bozan bu hastalığa karşı farkındalık yaratmak için başkentte etkinlik düzenlendi.

Skolyoz farkındalık ayı olması dolayısıyla Ankara'da Türk Nöroşirürji Derneği'nin destekleriyle Türkiye Milli Botanik Bahçesi'nde koşu yapıldı.

Çeşitli yaş gruplarındaki çocuklar, yaklaşık 2 kilometrelik koşu parkurunu tamamlayabilmek için mücadele ederken tüm çocuklara katılım belgesi verildi.

Bilkent Şehir Hastanesi Beyin ve Omurga Cerrahı Doç. Dr. Ercan Bal, hastalığın farkındalığını artırmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Skolyozun ne kadar erken teşhis edilirse, o kadar çabuk tedavi edilebildiğini belirten Bal, böylece ileri yaşlarda daha kaliteli yaşam sunabildiklerini dile getirdi.

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Ahmet İlkay Işıkay ise  genç nüfus ile gurur duyduklarını, ancak aynı zamanda bu genç nüfusa iyi bakmakla da yükümlü olduklarını ifade etti.

 Skolyozun ciddi bir rahatsızlık olduğunun altını çizen Işıkay, çoğu zaman cerrahi tedaviye ihtiyaç duymasa da fizik tedavi veya korse gibi tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyan ciddi bir hasta kitlesi olduğunu aktardı.

Işıkay, skolyozun ilerleyebilen bir rahatsızlık olduğunu, bu yüzden erken teşhis ve erken tedavinin, çocukların hayatların geri kalanında sorun yaşamamaları için önem taşıdığını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145412/ankarada-skolyozlu-cocuklar-farkindalik-icin-kostu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.