Paik Seung-ho kimdir?

EFL League One kulübü Birmingham City ve Güney Kore milli takımında oynayan Güney Koreli profesyonel futbolcu Paik Seung-ho kimdir?
Barış Yılmaz
|
02 Temmuz 2024, Salı - 12:59
Paik Seung-ho kimdir?

Paik Seung-ho, 17 Mart 1997 EFL League One takımlarından Birmingham City'de ve Güney Kore milli takımında orta saha oyuncusu olarak görev yapan profesyonel bir futbolcudur. 

Kulüp Kariyeri

Girona Paik, Barcelona'da yedi yıl genç oyuncu olarak oynadı, ancak A takımda rekabet etmekte zorlandı. 21 Temmuz 2017'de Girona'ya katıldı ve ilk profesyonel sezonunda Girona'nın yedek takımı olan Peralada'da Segunda División B'de oynadı. Paik, ilk takım debutunu 10 Ocak 2019'da Copa del Rey'de Atlético Madrid'e karşı yaptı. La Liga'daki ilk maçına 27 Ocak'ta Barcelona'ya karşı yedek olarak çıktı. Girona için altı resmi maçta oynadı.

Darmstadt 98 31 Ağustos 2019'da Paik, 2. Bundesliga takımı Darmstadt 98 ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Darmstadt'ta bir buçuk yıl oynadı, ancak takım içindeki durumu giderek düştü. Daha fazla forma şansı bulabilmek ve 2020 Yaz Olimpiyatları'na katılabilmek için ülkesine dönmeyi düşündü. Mart 2021'de K League 1 takımı Jeonbuk Hyundai Motors'a katıldı.

Birmingham City Jeonbuk ile olan üç yıllık sözleşmesinin ve Asya Oyunları altın madalyası sahibi olarak zorunlu askerlik hizmetinden muafiyetinin ardından Paik'in Avrupa'ya dönmesi bekleniyordu. 30 Ocak 2024'te EFL Championship takımı Birmingham City'ye katıldı. 

Uluslararası Kariyeri: Paik, Güney Kore milli takımında ilk maçını 11 Haziran 2019'da İran'a karşı bir hazırlık maçında ilk 11'de başladı. 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Güney Kore'nin Brezilya'ya karşı oynadığı son 16 turu maçında yedek olarak sahaya çıktı ve attığı gol turnuvanın golü için aday gösterildi.

Paik, 2022 Asya Oyunları'na yaş haddini aşan oyuncu olarak katıldı ve Güney Kore 24 yaş altı takımının kaptanlığını yaptı. Turnuvada üç gol attı, ancak eleme aşamasında rakiplere gol yediren hataları nedeniyle eleştirildi. Buna rağmen, altın madalya kazanarak görevini başarıyla tamamladı. Mart 2024'te, Tayland'a karşı iç ve dış sahada oynanacak 2026 Dünya Kupası elemeleri için bir yıl aradan sonra ilk kez A milli takıma çağrıldı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145697/paik-seung-ho-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.