Çankaya'da Madımak Olayı anma töreni düzenlendi

Sivas Katliamının 31. yıldönümü dolayısıyla sivil toplum kuruluşları ve Çankaya Belediyesi iş birliğinde anma programı düzenledi. Başkentliler, Dikmen Caddesinden başlayarak 2 Temmuz Anıt Parkı'na gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından Madımak'ta kaybedilen canları türküler ve şiirlerle andı.
Barış Yılmaz
|
02 Temmuz 2024, Salı - 12:48
Çankaya'da Madımak Olayı anma töreni düzenlendi

Çankaya Belediyesi 2 Temmuz Anıt Parkı'nda, 1993 tarihinde yaşanan Madımak Katliamının 31. yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenlendi. Dikmen Caddesi'nden başlayarak 2 Temmuz Anıt Parkı'na gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak hayatını kaybeden 33 aydın ve yazar türkülerle anıldı.

Anma gecesi, Çankaya Belediyesinin ev sahipliğinde, "Unutmadık unutmayacağız" sloganıyla, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şube, Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu, Ankara Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu, Aşık Veysel Kültür Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Dem Parti, Devrim Hareketi, Dikmen Halk Der, Dikmen Halkevleri, EMEP Çankaya İlçe Örgütü, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, ORVAK, TKP, Türkiye İşçi Partisi Çankaya İlçe Örgütü katılımıyla gerçekleşti.

Yitirilenlerin anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ile başlayan program, konuşmalar ve şiirlerle devam etti. Halk müziği sanatçısı Murat Gültekin, Onur Biçer ve Gökhan Kılıç türkülerini hayatını kaybeden aydınlar için seslendirdi. Ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Semah Ekibi semaha durdu, deyişler söylendi. Anma gecesi Türk halk müziğinin önemi isimlerinden Erdal Erzincan ve Mercan Erzincan'ın sazı ve türküleriyle son buldu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2145693/cankayada-madimak-olayi-anma-toreni-duzenlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.