Dion Sanderson kimdir?

EFL League One kulübü Birmingham City'de oynayan İngiliz futbolcu Dion Sanderson kimdir?
Barış Yılmaz
|
02 Temmuz 2024, Salı - 13:13
Dion Sanderson kimdir?

Dion Dannie Leonard Sanderson, 15 Aralık 1999 doğumlu EFL League One kulüplerinden Birmingham City'de savunma oyuncusu olarak forma giyen İngiliz bir futbolcudur. 

Kariyeri

Wolverhampton Wanderers ve Kiralık Dönemler Sanderson, Wolverhampton Wanderers'ın akademisine sekiz yaşında katıldı, 2018'de ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı ve bir yıl sonra iki yıllık sözleşme ve 12 aylık opsiyon içeren yeni bir sözleşme imzaladı. Sanderson, kulübün Çin'deki sezon öncesi turuna katılan kıdemli kadronun bir üyesiydi ve burada Premier League Asia Trophy Finali'nde Manchester City'ye karşı oynadı. Rekabetçi debutunu 30 Ekim 2019'da Aston Villa'ya karşı bir EFL Cup maçında yaptı. Sanderson, 31 Ocak 2020'de EFL Championship kulübü Cardiff City'ye sezon sonuna kadar kiralık olarak katıldı.

Sunderland (Kiralık) Sanderson'ın Wolves ile olan sözleşmesi 2022'ye kadar uzatıldıktan sonra, Ekim 2020'de League One kulübü Sunderland'e sezon boyu kiralık olarak katıldı. Sunderland için ilk golünü, 6 Mart 2021'de Rochdale karşısında 2-0 kazandıkları maçta attı. Sanderson, Sunderland'in 2021 EFL Trophy Finali zaferinde kupa maçlarında oynayamayacak durumda kaldı.

Nisan ayının sonlarına doğru, Sanderson bir sırt sakatlığı nedeniyle sezonun geri kalanında forma giyemedi ve Sunderland'in play-off kampanyasında yer alamadı. Sunderland taraftarları tarafından Yılın Genç Oyuncusu seçildi.

Birmingham City (Kiralık) Sanderson, Wolves ile yeni dört yıllık bir sözleşme imzaladıktan sonra, 19 Temmuz 2021'de Championship kulübü Birmingham City'ye sezon boyu kiralık olarak katıldı. Birmingham City formasıyla ilk maçına EFL Cup ikinci tur maçında Fulham'a karşı çıktı. Ligdeki ilk maçına ise 18 Eylül'de Peterborough United'a karşı 3-0 yenildikleri maçta çıktı.

Queens Park Rangers (Kiralık) Sanderson, 25 Ocak 2022'de başka bir Championship kulübü olan Queens Park Rangers'a sezonun geri kalanında kiralık olarak katıldı. 12 maçta forma giydi.

Birmingham City (İkinci Kiralık Dönemi) Sanderson, 5 Temmuz 2022'de Championship kulübü Birmingham City'ye sezon boyu kiralık olarak geri döndü. Şubat 2023'e kadar sırt sakatlığı ve onuncu sarı kartı almamak için mücadele etti. Sezon sonunda Wolves'a sırt tedavisi için geri döndü. Sezonun son maçında Sheffield United'a karşı oynadı ve geç bir gol attı.

Birmingham City

Uzun süren müzakerelerin ardından, Sanderson 15 Temmuz 2023'te Birmingham City ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı; transfer ücreti açıklanmadı. Kaptan olarak atandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145700/dion-sanderson-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.