SGK'dan çok sayıda iptal!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2023 yılında gerçekleştirdiği denetimlerde Türkiye genelinde 1533 sahte iş yerini tespit etti. Bu iş yerleri üzerinden sigortalı gösterilen 88 bin 455 kişinin sigortalılığı iptal edildi. SGK, sahte sigortalılık ve iş yeri tespitinde "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu"nu aktif olarak kullandı.
Afife Kaya
|
30 Haziran 2024, Pazar - 20:23
SGK'dan çok sayıda iptal!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında 2023 yılında gerçekleştirdiği denetimlerde önemli bir adım attı. Yapılan incelemeler sonucunda, Türkiye genelinde 1533 sahte iş yerinin tespit edildiği ve 88 bin 455 kişinin sahte iş yerleri üzerinden sigortalı gösterildiği belirlendi. SGK, sahte sigortalılığı ve iş yerlerini tespit etmek için "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" üzerinden çalışmalarını hızlandırdı.

Geçen yıl yapılan 101 bin 794 denetimde özellikle kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu illerde detaylı incelemeler gerçekleştiren SGK, sahte iş yerlerinin tescil kayıtlarını iptal ederek, yanlış teşvik ve destekleri faiziyle geri aldı. Ayrıca, sahte iş yerlerinde çalıştırılan kişilerin sigortalılıkları da iptal edildi ve bağlanan aylıklar geri alındı.

Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sahte iş yeri ve sahte sigortalılığın sosyal güvenlik sisteminin kronik sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu durumun özellikle akraba veya tanıdıkların iş yerlerinde sıkça görüldüğünü belirtti. Şahin, sosyal güvenlik denetmenlerinin bu tür suiistimallere karşı titizlikle çalıştığını ve daha etkin bir yapılanma talep ettiklerini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145445/sgkdan-cok-sayida-iptal
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.