Junior Adamu kimdir?

Bundesliga kulübü SC Freiburg'da forvet pozisyonunda oynayan profesyonel bir futbolcudur . Nijerya doğumludur ve Avusturya milli takımında oynamakta Junior Adamu kimdir?
Suat Mutlu
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 17:02
Junior Adamu kimdir?

Chukwubuike Junior Adamu, 6 Haziran 2001 doğumlu, Bundesliga ekibi SC Freiburg ve Avusturya milli takımında forvet olarak görev yapan profesyonel bir futbolcudur. Nijerya doğumlu olan Adamu, uluslararası alanda Avusturya'yı temsil etmektedir.

Kulüp Kariyeri

Gençlik Yılları ve İlk Transferler Adamu, kariyerine GSV Wacker'ın genç takımında başladı. Ocak 2014'te Grazer AK'ya transfer oldu. 2015 yılında FC Red Bull Salzburg Akademisi'ne katıldı ve burada U15'ten U18'e kadar tüm kademelerde ilerleme kaydetti.

FC Liefering ve İlk Profesyonel Maçlar Eylül 2017'de ilk kez FC Liefering kadrosuna dahil edildi. Aynı ay içinde, Red Bull Salzburg'un UEFA Gençlik Ligi takımında Bordeaux'ya karşı Nicolas Meister'ın yerine oyuna girerek ilk maçına çıktı.

Kasım 2018'de FC Liefering formasıyla WSG Wattens'e karşı oynadığı maçta Karim Adeyemi'nin yerine oyuna girerek profesyonel debutunu yaptı. Eylül 2020'de, Red Bull Salzburg formasıyla Avusturya Kupası maçında SW Bregen'e karşı oynadı ve 75. dakikada Masaya Okugawa'nın yerine oyuna girdi.

St. Gallen ve Salzburg'daki Başarılar 15 Şubat 2021'de İsviçre Süper Lig ekibi St. Gallen'e kiralık olarak transfer oldu. Red Bull Salzburg adına ilk golünü 14 Ağustos 2021'de Admira'ya karşı attı ve bu gol, Salzburg'un üst üste beşinci deplasman galibiyetini sağlamış oldu. Üç gün sonra, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına, play-off turunun ilk ayağında Brøndby'ye karşı 2-1 kazanılan maçta yedek olarak çıktı.

SC Freiburg'a Transfer 22 Haziran 2023'te, Bundesliga ekibi SC Freiburg, Adamu'nun transferini duyurdu ve oyuncuyla açıklanmayan bir sözleşme imzaladı.

Uluslararası Kariyer

Nijerya doğumlu olan Adamu, uluslararası düzeyde Avusturya'yı temsil etmektedir. Avusturya U18, U19 ve U21 takımlarında forma giymiştir.

12 Kasım 2021'de, İsrail'e karşı oynanan bir Dünya Kupası eleme maçında Avusturya A milli takımında ilk kez sahaya çıktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146137/junior-adamu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.