Başkentli çiftçilere tohum desteği için ön kayıt başvuruları başladı

Ankara Masası
|
05 Haziran 2020, Cuma - 14:54
Başkentli çiftçilere tohum desteği için ön kayıt başvuruları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkentli çiftçiye yönelik destek programına dahil ettiği “Macar Fiğ Tohumu” dağıtımı için ön kayıt başvuruları alınmaya başladı.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkentli çiftçiye yönelik uyguladığı destek projeleri devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yüzde 90’ı hibe, yüzde 10’u çiftçi ödemeli Macar Fiğ Tohumu desteği için ön kayıtlar alınmaya başlandı.

Büyükşehir Belediyesi, başkentli çiftçilerin ekonomisine katkı sağlamak  ve kırsal kalkınmaya destek olmak için  yem bitkisi olarak kullanılan macar fiğ tohumu (sertifikalı) dağıtacak.

Hayvan üreticilerinin kaba yem ihtiyacını önemli ölçüde karşılayan Macar Fiğ Tohumu desteği için çiftçilerin en geç 12 Haziran 2020 tarihine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekiyor.

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde olan kırsal ilçelerde Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS), Türkvet ya da Ziraat Odalarına kayıtlı olan; en az 5, en fazla 20 dekar tapulu araziye sahip veya araziyi kullanma hakkı olan çiftçilere destek sağlanacak.

Ankara'daki 25 ilçeye ÇKS kayıt belgesi olan çiftçilere Macar Fiğ Tohumu vererek destekte bulunulduğunu aktaran Köremezli, “Ön kayıtlarımız 4 Haziran itibarıyla başladı. 12 Haziran tarihine kadar 25 ilçedeki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine gidip şahsen başvuru yaptıkları takdirde, çiftçilerimizin ön kayıtlarını almış olacağız. Destekten yararlanmak isteyenlerin ön kayıtlarına göre tespitlerimizi yapıp, mal alımlarını gerçekleştirdikten sonra Ağustos ayının son haftasında çiftçilerimize tohumlarını teslim etmeyi hedefliyoruz” İfadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/23196/baskentli-ciftcilere-tohum-destegi-icin-on-kayit-basvurulari-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.