Einride, yeni sürücüsüz otonom yük taşımacılığı araçlarını tanıtıyor

İsveçli otonom kamyon üreticisi Einride, Autonomous Electric Transport (AET) olarak adlandırdığı aracını vitrine çıkarıyor. Bu fütüristik aracın lansmanı saat 17.00'de canlı yayında gerçekleştirilecek.
Ankara Masası
|
08 Ekim 2020, Perşembe - 13:59
Einride, yeni sürücüsüz otonom yük taşımacılığı araçlarını tanıtıyor

İsveçli otonom kamyon üreticisi Einride, AET'nin  2021'den itibaren yollarda olmasını planlıyor. 

Einride'ın yeni aracı dört farklı modelden oluşacak. AET, Einride‘ın önceki prototiplerinde olduğu gibi direksiyonsuz, pedalsız ve ön camsız olarak üretilecek.

Einride, 2016'da kuruluşundan beri ilginç prototip araçları piyasaya sürmeye devam ediyor. 

Einride, 2017'de kabinsiz T-Pod aracını piyasaya sürmüştü.  4 adet T-Pod, İsveçli gıda üreticisi Oatly içeçek firması için 3 yıldan beri yük taşıyor. 


2018'de şirket, dev ağaç kütüklerini taşıyabilecek şekilde inşa edilen T-Log'u tanıttı. 

T-log ankara masası

Einride'ın ürettiği elektrikli araçlar hem insan tarafından uzaktan kontrol edilebiliyor hem de insan müdahalesi olmadan otonom şekilde çalıştırılabiliyor.

Şirketin şimdi  üretime koymayı umduğu yeni nesil bir aracı daha var.


Tasarım açısından, yeni AET aracı Einride'ın Pod prototipiyle neredeyse aynı görünüyor. Einride CEO'su Robert Falck, bu aracın daha aerodinamik olduğunu ve şirketin büyümesine katkı sağlayacağını söylüyor. 

Dört farklı şekilde üretilecek araçlardan ilk ikisi, yani AET 1 ve AET 2, 30 km/sa maksimum hıza, 26 ton ağırlığa, 16 ton yüke ve 130-180 km pil aralığına sahip olacak. 

AET 3 ve AET 4, sırasıyla 45 km/sa ve 85 km/saatlik hızlarla benzer ağırlık ve yük kapasitesine sahip olacak. Şirket, üretim planlarını ise henüz açıklamadı.

AET 1, bir coğrafi sınır veya tanımlanmış bir coğrafi alan içinde çalışacak şekilde tasarlanırken, AET 2'nin tele-operasyonu kullanarak bir coğrafi sınırın dışına çıkmasına izin verilecek. AET 3 kırsal ortamlar için ve AET 4 otoyolda sürüş için tasarlanacak.

Einride'ın geçtiğimiz günlerde, Norrsken VC, EQT Ventures, Nordic Ninja VC ve Ericsson Ventures'tan 10 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım. Alınan 10 milyon dolarlık yeni yatırımla girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 42.3 milyon dolara ulaşmıştı.

Einride'ın Saat 17.00'de fütüristik lansmanı aşağıda ki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

http://ankaramasasi.com/haber/232159/einride-yeni-surucusuz-otonom-yuk-tasimaciligi-araclarini-tanitiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.