Almanya duy sesimizi!

Ankara Masası
|
13 Haziran 2020, Cumartesi - 14:07
Almanya duy sesimizi!

Alman hükümetinin AB dışındaki ülkelere yönelik seyahat uyarısını 31 Ağutos'a kadar uzatması tepkilere neden oldu.

Almanya'nın AB dışındaki ülkelere yönelik kararı hem Türkiye'den hem de Almanya'dan tepki çekti. 31 Ağustos'a kadar uzatılan seyahat uyarısında Türkiye'ye istisna yapılmaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da gündemindeydi.

"Bilimsel gerçekleri anlamamız zor"

Çavuşoğlu, Alman "Spiegel" dergisine yaptığı açıklamada, "Bu karara ilişkin bilimsel gerekçeleri anlamamız zor." dedi.

Türkiye’ye güvenli şekilde seyahat edilmesi için gerekli olan bütün hazırlıkların yapıldığını ve bu bağlamda alınan önlemlerin "TÜV Süd" tarafından da denetlendiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı, "Alman turistleri en sıcak şekilde selamlıyoruz. Alman turistler seyahatlerine başladığı andan geri dönünceye kadar Kovid-19'a karşı her türlü hijyen önlemi alınacaktır. Türkiye’deki bütün personelin sağlıklı olması ve bütün tıbbi tesislerin hazırlanması garanti edilmektedir." diye konuştu.

"Alman hükümeti engelliyor"

Spiegel, "Korona pandemisi sırasında yaz tatili" başlıklı haberinde de, Türkiye'nin turistleri ağırlamak için gerekli tüm hijyen şartları ve tedbirleri hayata geçirdiği yönündeki beyanlarına vurgu yaptı. Gazete o haberde, "Ancak Alman hükümeti, Türklerin umutlarının gerçekleşmesini engellemektedir." değerlendirmesine yer verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın, Türkiye’yi, seyahat uyarısının 31 Ağustos’a kadar geçerli olması öngörülen AB harici ülkeler listesine dahil ettiği anımsatılan haberde, "Alman ve Türk hükümetleri arasında bu nedenle anlaşmazlık yaşanmaktadır. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, mevkidaşı Maas’ın konuya ilişkin sert tutumu nedeniyle ‘hayal kırıklığı’ yaşamaktadır." ifadesini kullandı.

"Rezervasyon iptalleri olabilir"

Bu hafta sonu için çok sayıda Alman turistin Türkiye için yaptıkları tatil rezervasyonunu iptal edebileceği öne sürülen haberde, Türkiye'nin bu konuda "endişeli" olduğu savunuldu.

Haberde, konu hakkında hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında, hem de Çavuşoğlu ve Maas arasında telefon görüşmeleri yapıldığı kaydedilerek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da dün Alman tarafını ikna etmek için yeni bir girişimde bulunduğu aktarıldı.

Alman yetkiliden Türkiye'ye destek

Almanya Ekonomi Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri BareissThomas'in, bu konuda Türkiye'ye destek verdiği bilgisi paylaşılan haberde, Bareiss'in "Yeni enfeksiyon sayısında olumlu gelişme kaydedildiğini kanıtlayan ve yeterli ölçüde koruma sağlanacağını garanti eden ülkelere yönelik seyahat uyarılarını kaldırmamız gereklidir aksi halde vatandaşlar nezdindeki inandırıcılığımızı kaybederiz." açıklamasına yer verildi.

http://ankaramasasi.com/haber/27064/almanya-duy-sesimizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.