Alman turizmciler diken üstünde 1 milyondan fazla kişinin işi tehlikede

Ankara Masası
|
13 Mayıs 2020, Çarşamba - 22:49
Alman turizmciler diken üstünde 1 milyondan fazla kişinin işi tehlikede

Alman turizmciler Merkel'e zirve çağrısı yaptı

Korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Almanya’da turizm sektörünün önde gelen dernekleri Başbakan Angela Merkel'e zirve çağrısı yaptı. Alman Turizm Endüstrisi Federal Birliği (BTW) Başkanı Michael Frenzel, “1 milyondan daha fazla kişinin işi tehlikede” dedi.

Almanya’daki turizm temsilcileri Başbakan Angela Merkel’e seslendi. Merkel’e zirve çağrısında bulunan turizmciler, salgından en çok seyahat acenteleri, tur operatörleri, havayolları, otobüs şirketleri, oteller ve restoranların etkilendiğine işaret ettiler. Federal Alman Turizm Endüstrisi Birliği (BTW), Alman Oteller ve Restoranlar Derneği (Dehoga), Alman Seyahat Derneği (DRV), Otelciler Derneği (IHA), Uluslararası Otobüs Turizmi Birliği (RDA) ve İnternet Seyahat Satışları Derneği (VIR) tarafından yapılan ortak açıklamada, salgından doğrudan etkilenen sektörlerin toparlanmasının uzun bir zaman alacağı belirtildi.

“Birkaç hafta içinde sektör dağılabilir”
Sektör temsilcileri adına konuşan Alman Turizm Endüstrisi Federal Birliği (BTW) Başkanı Michael Frenzel, "Başbakan Merkel başkanlığında bir turizm zirvesi düzenlenmeli. Karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik sıkıntıların aşılmaması halinde bir kaç hafta içinde sektör dağılabilir ve 1 milyondan daha fazla kişinin işi tehlikede. Sektörün kurtulması için hızlı ve doğrudan mali yardımla bir kurtarma fonu oluşturulmalıdır" dedi.

Ülkenin en büyük işveren gruplarından birinin turizm sektörü olduğuna dikkati çeken Alman Seyahat Derneği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig de, 3 milyon çalışanın turizmde istihdam edildiğini, bunun otomotiv sektörüne eşit olduğunu dile getirdi.

http://ankaramasasi.com/haber/13687/alman-turizmciler-diken-ustunde-1-milyondan-fazla-kisinin-isi-tehlikede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.