Bakan Koca, Ankara'daki hastanelerin son durumunu açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'daki hastanelerin yoğun bakım doluluk oranını önemli bir boyutta olduğunu ifade ederken, Ankaralılara uyarılarda bulundu.
Ankara Masası
|
25 Kasım 2020, Çarşamba - 20:14
Bakan Koca, Ankara'daki hastanelerin son durumunu açıkladı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından Ankara'daki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara'da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 75 olduğunu ifade eden Bakan Koca, kalan yüzde 25'lik kısmının sadece covid hastalarına ayrılmadığını söyledi.

"Ankara'da yoğun bakım doluluk oranı artıyor"

Hastanelerin doluluk oranıyla ilgili bilgileri paylaşan Koca "Ankara'da ise servis doluluk oranı yüzde 62.3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75.4, solunum cihazı doluluk oranı ise yüzde 28.9. Ankara'da da yoğun bakım doluluk oranının arttığını çok rahat görmüş oluyoruz. Yüzde 75, yüzde 25 yatağın boş olduğu anlamı geliyor ama bu yüzde 25 yatağın sadece covid hastaları için kullanılmayacağını bilelim." diye konuştu.

"Bu oran önemli bir oran"  

Bakan Koca,  Ankara'daki doluluk oranının önemli bir boyutta olduğunu ifade ederken "Çünkü biz halen elektif vakaların acil vakalar dışındaki vakaları da bu dönemde tedavi etmeye devam ediyoruz. Müdahaleleri yapıyoruz. Ertelemedik. Yer yer bazı hastanelerimizde pandemi hastanesi gibi değerlendirdiğimiz hastanelerimizde bunu yapıyoruz ama genel olarak nisanda aldığımız bir karar alınmadı. Bundan bu yüzde 25 gibi görünen boşluğun sadece kovid değil diğer hastalar içinde kullanılacağını bilelim. O nedenle bu oranın önemli bir oran olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/388564/bakan-koca-ankaradaki-hastanelerin-son-durumunu-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.