ASKİ'den "kanalizasyonu çöplük gibi kullanmayın" uyarısı

ASKİ, kurban atıkları sebebiyle kötü koku yayan Ankara Çayını temizledi
Büşra Bayrak
|
06 Ağustos 2020, Perşembe - 15:20
ASKİ'den "kanalizasyonu çöplük gibi kullanmayın" uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kurban Bayramı öncesinde kurban atıklarının dere yatakları, atık su ve yağmur suyu hatlarına atılmaması yönünde yaptığı uyarıları dikkate almayan vatandaşlar yüzünden çevre kirliliği yaşanıyor.

Vatandaşların kötü koku şikayeti üzerine harekete geçen ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara Çayı’nda 9 kilometrelik alanda kurban ve çöp atıklarını temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Atıklar, atık bertaraf tesislerinde imha edildi

Ankara Çayı’nda toplum sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine neden olan atıklar, ASKİ Keçiören Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 personel, 4 kamyon ve 4 iş makinesi ile temizlendi.

ASKİ ekipleri, Akköprü üzerindeki Ankara Çayı’nda biriken atıkları yoğun bir mesai harcayıp topladıktan sonra Atık Bertaraf Tesislerinde imha etti.

Atıklar toplum sağlığını tehdit ediyor

 ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, kurban atıklarının kanal hatlarını tıkandığını ve halk sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Bayram öncesi uyarılarımızı yapmış olmamıza rağmen yine de bazı duyarsız vatandaşlarımız kurban atıklarını dere yataklarına atarak hem kendi sağlıklarını hem de toplum sağlığını hiçe saymış oldu. ASKİ olarak hatlarımızda rutin temizlik çalışmalarını düzenli şekilde sürdürüyoruz ancak ne yazık ki bazı vatandaşlarımız kanalizasyon hatlarını çöplük gibi kullanıyor. Hatlara atılan çöpler de akışı engelleyerek kısa sürede tıkanmalara, kanal taşmalarına, kötü kokulara, sineklerin çoğalmasına ve su baskınlarına neden oluyor. Bu durum kurumumuz için maddi açıdan kayıplara neden olurken, halk sağlığı açısından da ciddi risk oluşturuyor.”   

http://ankaramasasi.com/haber/54104/askiden-kanalizasyonu-copluk-gibi-kullanmayin-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.