100. Yılda buruk coşku

Ankara Masası
|
23 Nisan 2020, Perşembe - 12:53
100. Yılda buruk coşku

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100. yıl dönümü, Mecliste düzenlenen törenle kutlandı. Her 23 Nisan’da on binlerce kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir’de bu yıl gerçekleştirilen kutlamalar, korona virüs salgını nedeniyle devlet erkanının katıldığı resmi törenle sınırlı kaldı.

TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü dolayısıyla Mecliste düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Birinci TBMM’nin açılışının 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamındaki Anıtkabir ziyaretine TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanı sıra; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve çok sayıda siyasi katıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Korona virüs sebebiyle törene katılanlara maske dağıtıldı.

“ANITKABİR’DE 23 NİSAN KUTLAMASI DEVLET ERKÂNININ KATILIMIYLA SINIRLI KALDI”  

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıtkabir’de düzenlenen merasimle başladı. Anıtkabir’de gerçekleştirilen tören, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını nedeniyle devlet erkânının katıldığı resmi törenle sınırlı kaldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek burada bulunan özel defteri imzalayan TBMM Başkanı Şentop, deftere şu ifadeleri yazdı:

  “Gazi meclisimizin ilk Reisi, Milli Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetin banisi, Büyük Gazi, Milletin zillete ve yok oluşa, vatanın ilhak ve istilaya mahkûm edilmek istendiği tarihi bir dönemde, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ kararıyla, ‘Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla yola çıkan ve mukakdes Milli Mücadelemizi yöneten Gazi Meclisimizin 100’üncü açılış yıldönümünü anmak milletimizin bir bütün olarak bir heyecan vesilesi saydığı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak amacıyla huzurunuzda toplanmış bulunuyoruz.

Bugün bütün Türkiye ve gönlü ay-yıldız ile çarpan dünyanın her yerindeki kardeşlerimiz, dostlarımız bu bayramı ve yıldönümünü coşkuyla kutlamaktadır.

Fedakârlıkla yürütülen mücadeleler neticesinde bugün Türkiye, dünyanın saygın ülkelerinden birisidir ve milletimiz her alanda insanlığın aziz ve mümtaz bir mensubudur.

Bütün şehitlerimizle beraber emin olunuz ki, Türkiye ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Mücadele’nin manasına bağlı Kuvva-yı Milliye ruhunu müdrik ve ‘Ya istiklal ya ölüm’ şiarıyla mücehhez vatan evlatlarının ve memleket sevdalılarının emin ellerindedir. Ruhunuz şad olsun.”

SAAT 21.00’DE VATANDAŞLAR BALKONLARINA ÇIKARAK İSTİKLAL MARŞI’NI OKUYACAK

  Ankara’da düzenlenecek 23 Nisan törenleri için de özel önlemler alındı. Resmi törenler dışında, yasak kapsamında bulunmayan vatandaşlar da gün içerisinde Anıtkabir’e alınmayacak.   Öte yandan gün boyu televizyon kanalları ve sosyal medya üzerinden yapılan yayınlarla kutlamalar tüm coşkusuyla evlerde devam edecek. Akşam saat 21.00’i gösterdiğinde ise Türk milleti balkonlarına çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacak.

http://ankaramasasi.com/haber/6315/100-yilda-buruk-cosku
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.