Başkent’in güvenlik okulunda eğitimler yeniden başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Güvenlik Şirketi, pandemi nedeniyle ara verdiği özel güvenlik eğitimlerine, 15 Nisan tarihinden itibaren yeniden başlıyor. Uygulamalı ve teorik eğitimlere katılmak isteyenler için başvurular devam ediyor.
Büşra Bayrak
|
15 Nisan 2021, Perşembe - 10:59
Başkent’in güvenlik okulunda eğitimler yeniden başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Limited Şirketi, Başkent’te yaşayan vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla hizmet vermeyi sürdürüyor.

Hizmet içi eğitimlerin yanı sıra yeni güvenlik personelinin yetişmesine de katkıda bulunan ANFA Özel Güvenlik Eğitim Kurumu, alanında uzman eğitmenlerle eğitim vermeye devam ediyor. Pandemi sürecinde özel güvenlik eğitimlerine ara veren kurum, Emniyet Genel Müdürlüğünün haziran ve eylül aylarında yapacağı ‘Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitim Sınavı’ öncesinde güvenlik personeli olmak isteyen kursiyerlere kapılarını 15 Nisan’dan itibaren yeniden açıyor.

Akıllı sınıflarda eğitim

Akıllı sınıflarda eğitim veren ANFA Güvenlik Okulu, teorik ve interaktif eğitimin yanında sahada da uygulamalı eğitim imkanı sağlıyor.

Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde; güvenlik tedbirlerinden temel ilk yardıma, kalabalık yönetiminden kişi korumaya kadar birçok konu yer alıyor.

Silahlı veya silahsız sertifika

Özel güvenlik eğitimi için başvuru süreci devam ederken, silahlı veya silahsız sertifika almak isteyenler belirli kriterlere göre kayıt yaptırabiliyor.

ANFA Güvenlik Eğitim Kurumuna silahsız sertifika için başvuracak adaylarda 18 yaşını doldurmuş ve en az ortaokul mezunu olma, silahlı sertifika için başvuracak adaylarda ise en az 21 yaşında ve lise mezunu olma şartı aranıyor. Adayların ayrıca bir devlet hastanesinden alınmış heyet raporu, diploma veya öğrenim belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve biyometrik fotoğrafı ile birlikte eğitim merkezine başvuruda bulunması gerekiyor.

"Mart 2021’de yeniden başladık"

Pandemi süreci nedeniyle ara verilen özel güvenlik eğitimlerine yeniden başladıkları bilgilisini veren ANFA Güvenlik Genel Müdürü Bektaş Arslan, şu açıklamalarda bulundu:

“Ankara’da 1992 yılından bu yana faaliyet gösteren ANFA Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi bünyesindeki Özel Güvenlik Eğitim Kurumu, özel güvenlik görevlisi yetiştirmek üzere 2005 yılında kurulmuştur. Eğitim kurumumuzda silahsız, silahlı, silah yenileme, hizmet içi atış, at ve köpek eğitimlerinin yanı sıra görev yerlerinin özelliklerine göre hizmet içi eğitimler de veriyoruz. Ara verdiğimiz eğitimler için kayıt başvurularına Mart 2021’de yeniden başladık.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Güvenlik Hizmetleri ve Sistemleri Limited Şirketi’nde uzman eğitmenler tarafından ayrıca K-9 köpekleri de yetiştiriliyor. K-9 köpekleri; patlayıcı madde bulma, asayiş olayları ve kapkaç olaylarına müdahale gibi eğitim sürecine tabi tutuluyor.

http://ankaramasasi.com/haber/711812/baskentin-guvenlik-okulunda-egitimler-yeniden-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.