İPUCUNU YAKALA

Üç ipucu veriyoruz ve senden ipuçlarını takip ederek yanıtı bulmanı istiyoruz. İyi eğlenceler
Berfin Eneç
|
10 Mayıs 2021, Pazartesi - 12:13
İPUCUNU YAKALA

İPUCUNU YAKALA

1 - Tarihte aşıklar arası gizli haberleşmede kullanılırdı. Bazı minyatürlerde Osmanlı Sultanlarının elinde görülür. Bayramda çocuklara hediye olarak verilirdi. Burada bahsedilen nedir?

2 - Orta ve Güney Amerika’da yaşayan bir familyadır. Dünyanın en zehirli ikinci canlısı olarak bilinir. Zehirli olması dışında oldukça sevimlidir? Bahsi geçen canlı nedir?

3 - Siyahi şarkıları söylediği için ırkçılıkla suçlandı. Ölümünden sonra bile ilham olmaya ve taklit edilmeye devam etti. Dünya çapında kral olarak tanınır. Bu ünlü kimdir

4 - Günümüz insanında yaygın görülen korkulardan biridir. İnsanlar ile doğrudan teması büyük oranda kısıtlar. Belirtilerinden biri, sürekli kontrol etme gereksinimi duymaktır. Bahsi geçen fobi nedir?

5 - Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun son temsilcisidir. Orta oyunu ve Tulûat sanatçısıdır. Gözlemeci, Çifte Hamamlar ve Kanlı Nigâr oynadığı oyunlar arasından bazılarıdır. Bahsi geçen tiyatro sanatçısı kimdir?

6 - Soru işaretinin yerine gelmesi gereken rakam nedir? 3 x 9 x 2 x ? = 270

7 - Ülkemizde ağırlıkla Burdur ve Gaziantep’te yetişir. Yaraları iyileştirici etkisi ile bilinir. Hamur işlerinde de kullanılır. Bu lezzetli bitki nedir?

8 - Dopamin salgılanmasını yükseltir. Kontrol edilemezdir. Beyni gençleştirdiği bilinir. Bahsi geçen duygu durumu nedir?

9 - Tarihte başkentlik yapmıştır. Darüşşifası, önemli tarihi yapılardan biridir. Ciğer yemeden ayrılmamak gerekir. Bu şehir neresidir?

10 - Şirinleri yok etmesi için Gargamel tarafından yaratılmıştır. Şirin Baba’nın yaptığı büyü sonucu değişmiştir. Son derece şefkatlidir. Şirinler’in burada bahsi geçen bu üyesi kimdir?


10 sorunun 10’unu da doğru yanıtladın. Sen bir edebiyat seversin

10 sorunun 9’unu doğru yanıtladın

10 sorunun 8’ini doğru yanıtladın.

10 sorunun 7’sini doğru yanıtladın.

10 sorunun 6’sını doğru yanıtladın.

10 sorunun 5’ini doğru yanıtladın.

10 sorunun 4’ünü doğru yanıtladın.

10 sorunun 3’ünü doğru yanıtladın.

10 sorunun 3’ünü doğru yanıtladın.

10 sorunun 1’ini doğru yanıtladın.

Testi arkadaşlarınızla paylaşmak İster misiniz?

http://ankaramasasi.com/haber/766354/ipucunu-yakala
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.