Bülent Gündoğan​'dan Turgut Altınok'a ekmek fabrikası sorusu

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan​, Keçiören'de faaliyetleri durdurulan ekmek fabrikasının son durumuyla ilgili Belediye Başkanı Turgut Altınok'a 3 soru yöneltti.
Ankara Masası
|
21 Aralık 2021, Salı - 20:35
Bülent Gündoğan​'dan Turgut Altınok'a ekmek fabrikası sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan, sosyal medya hesabından Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a ilçede yapılan ve kısa sürede faaliyetleri durdurulan ekmek fabrikasıyla ilgili bazı sorular sordu.

Gündoğan, "ABB Halk Ekmek büfelerini gezen, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'a sormak isteriz." ifadelerini kullandığı paylaşımında şu soruları yöneltti:

1- Keçiören'li hemşerilerimize ucuz ekmek satmak amacıyla yaptığınız, Ekmek fabrikası için Keçiören'li vatandaşlarımızın kesesinden bugün ki kurdan kaç lira harcandı?

2- Keçiören ekmek fabrikası şimdi ne durumdadır? Makina ve ekipmanları nerededir?

3- Keçiören ekmek fabrikası nedeniyle oluşan kamu zararı ne kadardır ?

"Ekmek üzerinden siyaset yapıyor"

Gündoğan, faaliyetleri durdurulan fabrikadaki makinelerin nerede olduğunun belirsiz olduğunu belirtirken "Ekmek fabrikası tamamlandı. Ancak kısa bir süre çalıştı. Sonrasında Mustafa Ak fabrikayı kapattı. Makina ve ekipmanları nereye gitti belirsiz. Sayın Başkan çalıştıramadıkları ve kamu zararı oluşturdukları ekmek üzerinden şimdi siyaset yapıyor." ifadelerini kullandı.

Halk Ekmek bilerek geç getiriyor iddiası

Halk Ekmek büfelerine ürünlerin bilerek geç getirildiğini öne süren Altınok, "Kuyruklar çoğalıyor ama vatandaş kuyrukta ekmeği geç gönderenlere, geç getirenlere baddua ediyor. Bunu bilesiniz. Bunun siyaseti olmaz. Bu konuyu parti olarak, siyaset olarak kullanmak ve vatandaşları bu soğukta bekletmek siyasi ahlak ve edebe yakışmaz, önce insan olana yakışmaz. Ekmekleri saatinde getirin, gönderin, çıkartın, vatandaşlara bu karda, kışta, soğukta zulmetmeyin. Hiç kimse unutmasın ki belediyeler ve bütün kurumlar bu halkındır, vatandaşındır.  Yuvalarınızda oturuyorsunuz; bir gün gelin, 2 saat ekmek kuyruğunda bekleyin, göreyim sizi. Her gün iki sefer bu kuyrukta bekleyen insanlarımıza günahtır, yazıktır." açıklamasında bulunmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1188595/bulent-gundogandan-turgut-altinoka-ekmek-fabrikasi-sorusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.