Türkiye arabulucu olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Putin’le yapacağımız görüşmeden sonra arabulucu bir sıfat bize yüklenirse bu işin içine girmeyi kabulleniriz ve üzerimize düşen görevi yapmaya çalışırız.'' ifadelerini kullandı.
Samet Dirican
|
04 Şubat 2022, Cuma - 13:07
Türkiye arabulucu olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamarından önemli başlıklar şu şekilde;

Ukrayna - Rusya krizi

Sayın Putin ile Zelenskiy’i bir araya üst düzeyde getirmek üzere bu toplantıyı yapalım istiyoruz. Sayın Zelenskiy ile olan mutabakatımız bu istikamette.

Putin’le yapacağımız görüşmeden sonra arabulucu bir sıfat bize yüklenirse bu işin içine girmeyi kabulleniriz ve üzerimize düşen görevi yapmaya çalışırız.

Tansiyonun düşürülmesi için katkı vermeye hazır olduğumuzu Zelenskiy’e belirttik. 'Telefon açtığınız anda hemen çıkar gelirim' dedi.

Batı maalesef şu ana kadar bu işin çözümünde katkı diye bir şey sağlamadı. Sadece adeta çomak sokuyorlar diyebilirim.

Donbas ve sınır boylarındaki gelişmeler; dünyanın bakışı buraya yöneldi. Temennim odur ki bu bölge barıştan, sulhtan ayrılmasın.

Şu anda Avrupa’da bu işi çözmeye yönelik lider noktasında ciddi sıkıntı var. Biden da bu sürece henüz olumlu yaklaşım sergileyemedi.

Doğal gaz ve Elektrik sıkıntısı var mı?

Son dönemlerde bazıları 'doğal gaz artık sıfırı tüketiyor' diyor. Doğalgazın sıfırlanması, sıfırı tüketmesi gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil.

Irak’tan da doğal gaz noktasında Türkiye’ye bir arz olabilir. O da olursa daha farklı olacak. Ama bizim şu anda doğal gazda herhangi bir sıkıntımız yok.

Kış Kartalı Operasyonu

Kendi aralarındaki telefon konuşmalarında 'herkes başının çaresine baksın' talimatı geçiyorlar. Hiçbiri kaçacak delik bulamayacak.

Türkiye, DEAŞ terör örgütü ve temsil ettiği çarpık zihniyetle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda uluslararası çabalara aktif katkılarımız var.

http://ankaramasasi.com/haber/1280878/turkiye-arabulucu-olacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.