Kılıçdaroğlu'nun fatura ödemeyin çağrısı İSKİ'yi vurdu!

CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturalarındaki artışa tepki olarak fatura ödemeyin çağrısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni vurdu. Elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini vatandaşlar çok sık dile getirince İSKİ bu durum karşısında açıklama yapmak zorunda kaldı.
Samet Dirican
|
11 Şubat 2022, Cuma - 11:12
Kılıçdaroğlu'nun fatura ödemeyin çağrısı İSKİ'yi vurdu!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''elektrik faturalarını ödemeyin'' çağrısı sonrası; vatandaşların ''elektrik ve su faturalarını ödemeyeceğiz'' şeklinde sosyal medyadan seslerini yükseltmeleri üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ su faturalarının ödenmesi için çağrı yapmak zorunda kaldı.

İSKİ faturaları ödeyin çağrısı yaptı

İSKİ'nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

''Son günlerde bazı sosyal medya kullanıcıları, elektriğe gelen zamları öne sürerek, elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini ifade etmektedir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; halihazırda İSKİ'nin uyguladığı 5,56 TL/metreküplük 1. Kademe konut tarifesi, 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23. sıradadır.

İstanbul'da kente verilen suyun büyük bir kısmı şehir dışından terfi ettirilerek sağlanmaktadır. Bu bakımdan suyun maliyetinde elektriğin çok önemli bir etkisi bulunmakta olup son elektrik zamlarından en çok etkilenenler arasında, kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır.

Şöyle ki, İSKİ'nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti, 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL'ye yükselmiştir.

Saygıdeğer İstanbullu hemşehrilerimizden bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz.''

Fatura ödemeyin çağrısını Kılıçdaroğlu yapmıştı

İSKİ'nin açıklamasının ardından gözler İBB'ye ve Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Yapılan paylaşımın ardından bir kesim vatandaşlar ödemelerini yapacaklarını belirtirken bir kesim ise ''Faturaları ödemeyin çağrısını Kemal Kılıçdaroğlu'' yaptı diyerek hem elektrik hem de su faturalarını ödemeyeceklerini yazdılar.

http://ankaramasasi.com/haber/1297039/kilicdaroglunun-fatura-odemeyin-cagrisi-iskiyi-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.