"Ekrem İmamoğlu çıkış yapmaya hazırlanıyor"

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmak için çıkış yapacağını iddia etti.
Ankara Masası
|
04 Mart 2022, Cuma - 11:10
"Ekrem İmamoğlu çıkış yapmaya hazırlanıyor"

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında dikkat çeken bir iddiayı köşesine taşıdı.

Köşesine taşıdığı yazıda İmamoğlu'nun "Bireysel ihtiras, bireysel hedef, bireysel tutum geliştirmenin bu döneme çok büyük zarar vereceğini hatta ihanet olacağını düşünüyorum. Doğru kararın günü geldiğinde verilmesinden yanayım. Onun da yöntemi ne? Tabii ki dönüp halka bakmak. Ne bekleniyor, ne isteniyor, bunu görmek gerekiyor" dediğini hatırlatan Selvi şunları yazdı;

CHP Genel Başkanı’na dönüp bakmak demedi. Millet İttifakı liderlerinin neye karar vereceğini görmek demedi. Ne dedi? 'halka bakmak' dedi. Bu ne anlama geliyor? Çok açık değil mi? İmamoğlu’nun önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı çıkış stratejisi de buna dayanıyor. Bir anlamda bir cümle içinde geleceğe ilişkin izleyeceği stratejinin ipuçlarını veriyor. İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayını belirlemeden önce halka sormak lazım diye bir çıkış yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanını doğrudan halk seçeceği için bu önerinin rasyonel bir tarafı var. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun aday olduğu bir masadan isminin çıkmasının zor olduğunu görüyor. O nedenle kuşatmayı yarmak için böyle bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Peki ne zaman yapacak bu çıkışı? Kaynaklarım Rusya-Ukrayna savaşının gündemden düşmesinden sonra İmamoğlu’nun çıkış yapmaya hazırlandığını söylüyor."

http://ankaramasasi.com/haber/1335758/ekrem-imamoglu-cikis-yapmaya-hazirlaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.