Feramuz Üstün: Gezi kararı hukuk garabetidir

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis cezalarını 'hukuk garabeti' olarak değerlendirdi. Üstün, Osman Kavala'nın 4 buçuk yıl tutuklu tutulmasının bir izahının olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
26 Nisan 2022, Salı - 14:13
Feramuz Üstün: Gezi kararı hukuk garabetidir

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, Gezi Parkı Davası'nda verilen hapis kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üstün, partinin hukuk organlarıyla yaptıkları değerlendirmelerde Osman Kavala'nın suçu olmadığı kanaatinin oluştuğunu söyledi.

Osman Kavala'nın 4 buçuk yıl tutuklu tutulmasının bir izahının olmadığını ifade eden Üstün " Sayın genel başkanın da dediği gibi 4 buçuk yıl gibi uzun tutukluluk süreci yaşatırsanız hukukun verdiği kararlara güven kalmaz." dedi.

"Adalet duygusuna geçmemiz gerekiyor"

Üstün, toplumda hukukun iktidar tarafından cezalandırma aracı olarak kullanıldığı algısının oluştuğuna vurgu yaptı. Feramuz Üstün "Hepimizin intikam duygusundan, adalet duygusuna geçmemiz gereken bir dönem olduğunu düşünüyorum. Ama maalesef buna ulaşamıyoruz." şeklinde konuştu.

"Toplum vicdanında rahatsızlık oluşturdu"

"Suçlu olan herkesin cezasını çekmesini isterim" diyen Üstün sözlerine şöyle devam etti; Ama gelinen noktada hukuku bir cezalandırma aracına dönüştüğüne bir çok meselede şahit olduğumuz için, muhalefete yapılan her türlü hakarete sessiz kalındığı için, ceza verme yetkisi olan herkes  tarafından hukuk iktidarı koruma kollama aracına dönüştüğü için, dün verilen kararlar toplumun vicdanının önemli bir kesiminde rahatsızlık oluşturmuştur." diye konuştu.

Verilen hapis cezalarının hukuk garabeti olduğunun altını çizen Üstün  Anayasa Mahkemesi ve  AİHM tarafından suçsuzluğu teyit edilmiş birisine ceza verilmesinin ülkenin imajına zarar verdiğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/1449891/feramuz-ustun-gezi-karari-hukuk-garabetidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.