Serdar Tunç: Keçiören'de İYİ Partili bir aday yarışacak

İYİ Parti Keçiören İlçe Başkanı Serdar Tunç, 2024 seçimlerine Millet İttifakı olarak İYİ Partili tek bir aday gireceklerini söyledi. Vatandaşın bir isyanını da dile getiren Tunç, Keçiören Belediye zabıtasının 25 ilçeden daha fazla esnafa ceza kestiğini aktardı.
Ankara Masası
|
03 Haziran 2022, Cuma - 12:58
Serdar Tunç: Keçiören'de İYİ Partili bir aday yarışacak

İYİ Parti Keçiören İlçe Başkanı Serdar Tunç, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın sunduğu Arka Plan programına konuk oldu.

Tunç, yayının başında TÜİK tarafından yüzde 73,50 olarak açıklanan enflasyon rakamlarına eleştirirken, enflasyon için vatandaşın mutfağına bakılması gerektiğine vurgu yaptı. Tunç "Açıklanan ÜFE rakamları yüzde 132 iken, TÜFE’nin yüzde 70’lerde kalması mantığa aykırı geliyor." şeklinde konuştu.

Haftanın 3 günü sahada olduğunu aktaran Tunç, esnafın siftahsızlıktan, vatandaşın işsizlik ve tenceresinin kaynamamasından şikayetçi olduğunu söyledi.

"İYİ Partili tek adayla çıkılacak"

2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin de çarpıcı bir bilgi paylaşan Tunç "Millet İttifakı Keçiören'de tek adayla çıkacak, büyük ihtimalle bu isim İYİ Partili olacak." dedi.

İYİ Parti'nin Keçiören'de bir yükseliş trendi içinde olduğunu, rakamlar paylaşarak aktaran Tunç "5-6 ay öncesinde yaptırdığımız ankette İYİ Parti yüzde 23, Ak parti yüzde 32, CHP’de 24,5 yüzde civarındaydı. Ben göreve geldiğimde bin civarında üyemiz vardı, şimdi 10 binin üzerinde. Partimize olan teveccühü burada görüyoruz." şeklinde konuştu. Tunç, Ak Parti ve MHP'nin oylarının İYİ Parti'ye kaydığını iddia etti.

"Keçiören otel şehir haline geldi"

Keçiören'e ilişkin ise geçmiş ve mevcut yönetimi eleştiren Serdar Tunç "Keçiören şu an Ankara’nın varoşu. Eskiden Keçiören, Çankaya’nın alternatifiydi. Liyakat sahibi olmayan belediye başkanları nedeniyle Keçiören otel şehir haline geldi. Keçiören’de sanayi de, sosyalleşecek bir yer de yok." ifadelerini kullandı.

Tunç, Keçiören'in sığınmacı krizinden en çok etkilenen ilçelerden biri olduğunun altını çizerek, ilçede en çok Suriyeli ve Somalili sığınmacının yaşadığını belirtti. Somalililerin Esertepe'de kanton bir bölge oluşturduğu iddia eden Tunç "Kimseyle alışveriş yapmıyorlar." dedi. Tunç, Keçiören’de Suriyeliler'e çok fazla vatandaşlık verildiğini öne sürdü.

Mansur Yavaş'a yönelik eleştirilere yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın AK Partili belediyelere yeterince yardım yapmadığı eleştirilerine ilişkin ise Tunç "Öncelikle iktidara bağlı siyasilerin, siyaset dilini değiştirmesi ve iletişimi daha farklı kurmaları gerekir. Çankaya’ya veya diğer belediyelere yapılan yardımlar niye yapılmasın. Mansur Başkan, Keçiören’de yüzde 44 oy almış, bu insanları niye muzdarip etsin. Yarın seçim olduğunda oy oranını niyet arttırmak istemesin." diye yanıt verdi.

Mansur Yavaş'ı Keçiören'e yatırım yapmamakla suçlayan Belediye Başkanı Turgut Altınok'a yönelik de "Turgut Altınok’un hedefleri farklılaştı. Bir ilçe belediye başkanı başka ilçelerdeki billboardlara niçin slogan astırır. Altınok, Keçiören'i kafasından silmiş, hedefine ABB’yi koymuş durumda." şeklinde konuştu.

Tunç, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı için isminin geçmesinin normal olduğunu, Ankara halkının sorunlarına dokunduğu ifade etti.

"8 milyon lira civarında ceza kesti"

Keçiören Belediye zabıtasının vatandaşı ve esnafı mağdur ettiği iddialarına ilişkin ise Tunç "Keçiören Belediyesi pandemi sürecinde 25 ilçenin toplamından fazla esnafımıza ceza kesmiş. Sadece 2020’de 10 bin 388 tane encümen kararı var. Bunun 8 bin küsür tanesi  ceza ağırlıklı. Bu esnafımıza, vatandaşımıza kesilen ceza. Esnafımız yaşam mücadelesi verdiği bir süreçte bizim Keçiören Belediyesi başkanlığı vatandaşımıza 8 milyon lira civarında ceza kesti." bilgisini paylaştı.

"Cumhuriyet Kulesi, Keçiören’in mezar taşıdır"

Keçiören'in simgesi olması beklenen ve bir türlü tamamlanamayan Cumhuriyet Kulesi'ne ilişkin ise belediyeyi eleştiren Tunç, " Cumhuriyet Kulesi, Keçiören’in mezar taşıdır. Keçiören’in sanayisi yok, bir merkezi yok, yapılacak yatırım yok,  en son 50 milyon lira bir kredi çıktı 20 milyonunu kuleye ayırdılar. Kule hangi bilinçle, hangi amaçla yapıldığını anlaşmış değilim" dedi.

Yaz boyunca sahada olacaklarının altını çizen  İYİ Parti Keçiören İlçe Başkanı Serdar Tunç, herkese ulaşmaya çalışacaklarını ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/1551120/serdar-tunc-keciorende-iyi-partili-bir-aday-yarisacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.